Потенциалният растеж на саудитската футболна Про Лига от регионален в

...
Потенциалният растеж на саудитската футболна Про Лига от регионален в
Коментари Харесай

Саудитска Арабия заплашва световния футбол

Потенциалният напредък на саудитската футболна Про Лига от районен в световен шампионат не съставлява опасност за Мейджър Сокър Лигата (МЛС), съобщи комисионерът на американското състезание Дон Гарбър.

Про Лигата направи огромния си удар през предишния декември с трансфер на Кристиано Роналдо, който бе последван от редица суперзвезди от европейските шампионати. Сред тях е и настоящият притежател на " Златната топка " Карим Бензема.

" Всъщност, за футбола е позитивно, че има шампионати, които занапред се появяват на пазара, вършат огромни вложения и подвигат голям звук ", съобщи Гарбър пред публицисти във Вашингтон преди " Мача на звездите " на МЛС.

" Дълги години това важеше за нас, само че сега ние се намираме в друг стадий от развиването ни. Не виждам на Про Лигата като на опасност за МЛС, а като нещо позитивно за футбола. Искрено им искам триумф ".

Гарбър добави, че се надява клуб от МЛС да срещне подобен от Саудитска Арабия на Световната клубна купа, на която Съединени американски щати ще бъде хазаин през 2025. Той счита, че растежът на Про Лигата е подобен с този на зона КОНКАКАФ, която сплотява Северна Америка, Централна Америка и Карибите.

" Подкрепям плана в зона КОНКАКАФ, тъй като съм директен очевидец на вложенията, които се вършат тук ", продължи той.

" Харесва ми да виждам по какъв начин и останалата част от света стартира да играе значима роля във футболното семейство. Без значение дали това се случва в Саудитска Арабия, Азия или някои шампионати в Южна Америка ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР