Потенциалният нов притежател на Дейли Телеграф е не кой да

...
Потенциалният нов притежател на Дейли Телеграф е не кой да
Коментари Харесай

Как и защо Лондон се намеси в сделка на арабски фонд за един от вестникарските лидери

Потенциалният нов собственик на " Дейли Телеграф " е не какъв да е, а член на ръководещата династия в Абу Даби и притежател на ФК Манчестър сити
Британските управляващи разпоредиха нова инспекция на проектите за покупка на авторитетния в. " Дейли телеграф " от капиталовия фонд " Ред Бърд Ай Ем Ай " от Абу Даби, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Ройтерс отбелязва, че английското държавно управление се намесва за повторно, откакто фондът ревизира подготвяната договорка, с цел да разсее опасенията за задгранично вмешателство в един от най-старите всекидневници в страната.

Правителството на Англия изясни решението си да се намеси в договорката въз основа на претекста за публичния интерес, като изиска от английския антимонополен регулатор, Службата за конкуренцията и пазарите (CMA), и от медийния регулатор " Офком ", да ревизират дали ревизираната договорка на капиталовия фонд от Абу Даби ще заплаши свободата на словото и точността.

" Ред Бърд Ай Ем Ай " направи в последния миг промени в метода, по който счита да придобие вестник " Дейли телеграф " и притежаваното от същите притежатели списание " Спектейтър " по-рано тази седмица, дни преди Службата за конкуренцията и пазарите и " Офком " да показват резултатите от своята инспекция на първичната договорка. Регулаторите ще показват своя отчет за договорката до 11 март.

Инвестиционният фонд, подкрепян от Мансур бин Зайед Ал Нахаян, член на ръководещата династия в столицата на ОАЕ Абу Даби и притежател на футболния клуб Манчестър сити, съобщи, че смяната в корпоративната конструкция на компанията има за цел да обясни, че тя е въздържан вложител и няма да има каквото и да е управническо или публицистично присъединяване в титулите на изданията.

Те към този момент ще бъдат благосъстоятелност на новорегистрирано британско сдружение, в което " Ред Бърд Ай Ем Ай ", ръководено от някогашния изпълнителен шеф на Си Ен Ен Джеф Зукър, е стеснен сътрудник. Промяната провокира укор от страна на държавния секретар по въпросите на културата, медиите и спорта Луси Фрейзър, която съобщи, че то не е " удобно за цялостното и вярно действие на процеса ".

Технически активите към момента са благосъстоятелност на семейство Баркли, откакто " Ред Бърд Ай Ем Ай " оказа помощ за погашение на неговия дълг в размер на 1,2 милиарда английски лири (1,5 милиарда долара) към банковата група " Лойдс " (Lloyds Banking Group), с цел да се постави завършек на дългогодишния им спор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР