Потенциалната кандидатура на еврокомисаря по въпросите на климата Франс Тимерманс

...
Потенциалната кандидатура на еврокомисаря по въпросите на климата Франс Тимерманс
Коментари Харесай

Франс Тимерманс хвърли в смут десните в Европа

Потенциалната кандидатура на еврокомисаря по въпросите на климата Франс Тимерманс за министър председател, излъчена от взаимна листа на Партията на труда и Зелената левица провокира ужас измежду десните в Нидерландия. Новината, че се връща във вътрешната политика бе призната скептично, на по тази причина пък със удовлетворение в Европейски Съюз, че напуща европейската политика.
Това написа основаното в Брюксел електронно издание EURACTIV.bg, което наблюдава политическите и публични реакциите в Нидерландия и в чужбина.

Тимерманс разгласи желанието си да се бори за премиерския пост в четвъртък. Двете партии се споразумяха да показват обща изборна листа и стратегия по-рано тази седмица, откакто референдум измежду членовете на партията сподели голяма поддръжка за концепцията. Но не всички са уверени, че това е положително решение.

След мненията на Тимерманс, че „ Европа ще бъде разнообразна “, партията Форум за народна власт, дадоха отговор: „ Изпитваме ужасните последствия от това „ разнообразие “ всеки ден. Защитете страната ни от тази полуда. ”

„ Франс Тимерманс е най-лошото нещо, което може да се случи на Нидерландия “, съобщи министърът на финансите Сигрид Кааг.

„ За все по-активна климатична политика и азотна полуда, за повече Европейски Съюз, за повече многообразие и леговище за мигранти. Тоталното проваляне на Нидерландия “, написа в Туитър водачът на крайнодясната Партия на свободата Херт Вилдерс.

Междувременно решението на Тимерманс да напусне позицията си на еврокомисар по климата провокира радостни реакции измежду десните в Европа.

„ Колко доста вреди е нанесъл този господин! Ние разчитаме, че нидерландските гласоподаватели ще се отнесат с него както заслужава “, написа в Туитър италианският вицепремиер и водач на популистката партия „ Лига “ Матео Салвини.

Тимерманс от дълго време е в спор с консервативни и десни групи в Европейски Съюз заради застъпничеството си за Закона на Европейски Съюз за възобновяване на природата, който се опитваше да вкара наложителни цели за страните от Европейски Съюз да възстановят естествените местообитания и беше посрещнат с гневна съпротива от ЕНП – най-голямата секта в Европейския парламент.

Припомняме, че при започване на този месец нидерландска ръководеща коалиция, която бе десноцентристка, ненадейно се разпадна поради политиката си по отношение на мигрантите. След това министър председателят Марк Рюте разгласи, че няма да се кандидатира още веднъж и че напуща политиката. Тимерманс бе външен министър в предходния му кабинет.

Последен сондаж в Нидерландия демонстрира, че възможна коалиция на социалдемократите и зелените има поддръжката на 18% от гласоподавателите, ВВВ - на 16% и също толкоз (16%) партията на Рюте.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР