Потенциална визита на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта

...
Потенциална визита на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта
Коментари Харесай

Визита на Зеленски у нас ще покаже колко ценна е помощта ни за Украйна

Потенциална аудиенция на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена. Това сподели пред публицисти на полигона " Ново село " министърът на защитата Тодор Тагарев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него приключването на информация за визитата на Зеленски у нас е причина, в случай че е имало планувано посещаване, то да бъде анулирано.

Аз от нощес не съм в течение на никакви полемики по въпроса. Имах опцията медийно да изразя страдание, че е изтекла такава информация. Не би трябвало това да се случва и да изтича информация. Украйна е във война, президентът Зеленски е висш главнокомандващ. Той съставлява интерес за съперника. Той е извънредно скъп посетител на всички места, където реши да отиде, сподели Тагарев. Той изрази вяра, че опцията Зеленски да пристигна в България ще се осъществя в бъдеще време. Според Тагарев такова посещаване би било високо самопризнание за ролята на България в поддръжката ѝ за Украйна.

Всичко, което сме дали досега на Украйна, следва прецизно законите на страната и процедурите, които са избрани. Тези процедури не допускат пъкъл хок решения в границите на няколко дни или часове. Така че, допускам, че една негова евентуална аудиенция ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която към този момент е направена, и капацитетът ни вероятно за спомагателна помощ. Той може да реши да сложи някакви други спомагателни претенции, които ние ще разгледаме прецизно, в сходство със законите и процедурите, съобщи Тагарев.

Министърът съобщи, че не е обезпокоен поради поисканата му оставка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР