Потенциална амнистия за участниците в неуспешния опит за независимост на

...
Потенциална амнистия за участниците в неуспешния опит за независимост на
Коментари Харесай

Потенциалната амнистия за каталунските сепаратисти предизвика бурни протести в Мадрид

Потенциална прошка за участниците в несполучливия опит за самостоятелност на Каталуния през 2017 година провокира бурни митинги в Мадрид.

Педро Санчес се нуждае от поддръжката на каталунските сепаратистки партии, с цел да сформира ново държавно управление и да резервира лявоцентристката коалиция на власт.

Спорният законопроект на Санчес има за цел да даде прошка на каталунските сепаратисти, които са обект на правосъдно гонене, поради присъединяване им в несполучливия опит за разединение на Каталуния през 2017 г. Близо 7000 стачкуващи се събраха, за да протестират срещу желанията на Санчес
Педро Санчес осъди нападението против централата на партията му и увери, че социалистите няма да спрат в опитите си да реализират закон за прошка. За в този момент обаче протестите срещу бъдещия закон наподобява няма да спрат. А според слухове в столицата Мадрид се чакат всеобщи демонстрации.
Хайме Веласкес - сътрудник на Евронюз в Испания

Стана ясно, че по време на митингите полицията в страната е употребила сълзотворен газ, а в следствие минимум трима души са били задържани. Експерти чакат, че напрежението няма да намалее, защото каталунските сепаратисти няма да се откажат от условието си, с цел да вземат участие в управляваща коалиция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР