Потенето е процес в тялото, от който никой не може

...
Потенето е процес в тялото, от който никой не може
Коментари Харесай

Продукти от кухненския шкаф борят изпотяването през лятото

Потенето е развой в тялото, от който никой не може да избяга, само че с изключение на неприятна миризма, петна по облеклата и мокри подмишници, той ни носи и стеснение.

Естествени средства, които всеки има в кухненския си долап идват на помощ в битката против изпотяването.

Нанесете сода бикарбонат (сода за хляб) върху зоните, където се потите най-вече. Содата за самун всмуква влагата, а в композиция с няколко капки етерични масла може да я ползвате като дезодорант.

Царевичното нишесте има същия резултат като содата бикарбонат. Използвайте го, когато усетите, че стартирате да се потите. За да не залепне по мокрите сектори, авансово ги подсушете с памучна забрадка. Ако потенето е по ходилата ви, то може да изсипете дребна част от нишестето непосредствено в обувките.

Картофите всмукват непотребната влага и това ги прави положителни помощници при битката с потенето. Нанасянето им е елементарно, единствено би трябвало да нарежете картофа на резени. Разтрийте върху подмишници, ходила, длани и оставете да изсъхне, написа 24 часа..

Освен че ще подсуши и отстрани потта, сместа от лимонен сок и хлебна сода ще ароматизира проблематичните зони. За задачата прибавете малко количество лимонен сок към две лъжици сода за самун. Разбъркайте до приемане на каша и нанесете, а по-късно премахнете с забрадка. Лимонът съдържа богато количество витамин С, което поддържа кожата стегната и свежа. След използването на сместа засегнатите места ще са гладки, сухи и с прелестен мирис.

Въпреки че острата миризма прави оцета несъответствуващ за попречване на изпотяване, той въпреки всичко е качествено средство. Предпочитан вид е вътрешната му приложимост – вземайте по 2-3 капки дневно. Ябълковият оцет е натурален подобрител на обмяната на веществата и оказва помощ на тялото да изгаря мазнините. Това го прави уместно средство при интензивно потене.

Градинският чай също е за препоръчване против интензивно потене. Той има изсушаващ резултат върху кожата. Съдържанието му на витамин В и магнезий понижава интензивността на потните жлези и лимитира изпотяването под мишниците. Към две чаши вряща вода прибавете пресни или изсушени листа култивиран чай. Оставете да врят още десетина минути, след което изчакайте да изстине. С помощта на памучен тампон нанесете върху потните места. Течността може да се приема и непосредствено, като я пиете.

Листата от орех имат антисептично деяние, с помощта на което балансират потната секреция. Сварете няколко листа в половин литър вода. Изчакайте да изстине и с забрадка или тампон нанесете по краката, ръцете, подмишниците.

Периодично може да вършиме успокояваща вана с мента, лайка и валериана. Билките имат освежаващо и ароматно деяние. Освен външно сместа от ментата, лайката и валерианата може да се приема и като чай. За задачата сварете билките в един литър вода и се насладете на ароматната напитка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР