Потъващите средства са ефективен начин за планиране на предстоящи разходи.

...
Потъващите средства са ефективен начин за планиране на предстоящи разходи.
Коментари Харесай

Защо трябва да държите потъващите си средства във високодоходна спестовна сметка

Потъващите средства са ефикасен метод за обмисляне на идни разноски. Например, в случай че знаете, че ще би трябвало да платите $750, с цел да подновите автомобилната си застраховка след шест месеца, можете да влагате $125 в потъващ фонд всеки месец. Когато часовникът изтече след шест месеца, ще имате $750, които са ви нужни, с цел да подновите застраховката си, без да се постанова да вършиме жертви.

Много хора биха могли да се възползват от съществуването на голям брой потъващи фондове.

Но къде би трябвало да съхранявате парите, до момента в който ги спестявате? Можете да държите пликове с пари в сейфа си, само че това въпреки всичко може да бъде малко рисковано. Освен това ликвидните пари не носят рента. В доста случаи е по-разумно да обмислите вместо това да запазите потъващите си средства в спестовна сметка с висока рентабилност.

Отворете високодоходна спестовна сметка в този момент, с цел да печелите повече рента, до момента в който спестявате.

Защо би трябвало да държите потъващите си средства в високодоходна спестовна сметка

Спестовните сметки с висока рентабилност са като обичайните спестовни сметки по това, че са безвредно място за предпазване на вашите пари. Те също по този начин обезпечават достъп до вашите средства, когато имате потребност от тях. Но както подсказва името, тези сметки нормално имат доста по-високи лихвени проценти от обичайните си сътрудници. Ето за какво би трябвало да държите потъващите си средства във високодоходна спестовна сметка: 

За да спечелите значима възвръщаемост на парите си

Някои от най-хубавите високодоходни спестовни сметки оферират проценти в диапазон от 4,25% на 5,27%. Това е доста по-високо от междинния обичаен лихвен % по спестовна сметка - който е единствено 0,46%.

Всички пари, които не носят възвръщаемост, равна на (или по-голяма от) настоящия % на инфлация, губят стойност. Когато се възползвате от най-високодоходните спестовни сметки, ще получите позитивна норма на възвръщаемост, поправена по отношение на инфлацията.

Разгледайте по какъв начин високодоходните спестовни сметки оказват помощ на парите ви да работят по-усилено за вас.

За да имате елементарен достъп до вашите потъващи фондове

Потъващите средства се употребяват за икономисване за огромни разноски на хоризонта. Така че, когато зародят тези разноски, е значимо да имате достъп до парите, които сте икономисали за тях.

Високодоходните спестовни сметки са сходни на обичайните спестовни сметки по това, че ви дават елементарен достъп до парите ви. В множеството случаи ще можете да теглите пари от сметката си до шест пъти на месец. Само имайте поради, че може да се наложи да платите такса, в случай че надхвърлите оптималния предел за изтегляне на акаунта си.

За да отделите потъващите си средства от парите, които харчите всекидневно

Никога не е добра концепция да държите парите и спестяванията си на едно и също място. Например, не би трябвало да държите своя фонд за незабавни случаи в разплащателната си сметка. Такъв е казусът и с вашите потъващи фондове.

Ако държите потъващите си средства в настоящата си сметка, има огромна възможност да употребявате парите за цел, друга от тази, за която ги спестявате. Това може да ви сложи в затруднено състояние по пътя. Но когато отделите потъващите си средства, като ги поставите в спестовна сметка с висока рентабилност, ще улесните постигането на задачите си за икономисване.

За да запазите средствата си сигурни

Повечето високодоходни спестовни сметки оферират или FDIC, или NCUA застраховка на салда до $250 000 на инвеститор, на сметка. Така че не е нужно да се притеснявате, че ще загубите парите си, в случай че банката банкрутира. С тази застраховка ще си върнете парите по сметката си, даже в случай че банката банкрутира.

Просто не забравяйте да отворите сметката си в реномирана финансова институция и се уверете, че институцията предлага застраховка на депозитна сметка.

Пазете потъващите си средства в сигурност в спестовна сметка с висока рентабилност през днешния ден.

Изводът

Потъващите фондове могат да бъдат ефикасни финансови принадлежности, само че влагането на пари във вашия потъващ фонд е единствено половината от борбата. Също по този начин е значимо да държите парите си там, до момента в който не ви потрябват. Освен това ще желаете да спечелите най-малко задоволително възвръщаемост, с цел да покриете цената на инфлацията. Днешните най-хубави високодоходни спестовни сметки могат да ви оказват помощ да поставите отметка във всички тези полета. Отворете подобен през днешния ден, с цел да запазите потъващите си средства в сигурност и да спечелите забележителна възвръщаемост в процеса.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР