Потърпевшият е видял в интернет реклама за печеливши инвестиции в

...
Потърпевшият е видял в интернет реклама за печеливши инвестиции в
Коментари Харесай

Инвестиционна измама: 63-годишен мъж „олекна“ с близо 16 000 лв.

Потърпевшият е видял в интернет реклама за печеливши вложения в БЕХ и решил да взе участие

63-годишен мъж от разградското село Благоево е станал жертва на капиталова машинация. Той е алармирал за случая в полицията на 1 март, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Илияна Георгиева, представена от Българска телеграфна агенция. Потърпевшият е видял в интернет реклама за печеливши вложения в Български енергиен холдинг и решил да влага.

Чрез линк от рекламата се свързал през Viber и WhatsApp с два британски номера, провел диалози с хора, които говорели на български език с съветски акцент и които го убедили да влага в холдинга.

За ръководство на инвестицията го предиздвикали да конфигурира приложение на телефона си за достъп. Мъжът дал и паролата си за интернет банкиране. На 29 февруари от банковата му сметка били изтеглени 15 750 лева, без да подозира.

По случая е стартирано следствие от чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност ". Уведомени са банкови институции и Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП), откъдето алармират, че този вид измами набират скорост през последните 2 година

От полицията приканват хората да не се подвеждат по оферти за вложения, получени онлайн. На Facebook страницата на отдел " Киберпрестъпност " в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) е предоставена информация за този тип измами.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР