Потърпевши от работата на съдебните изпълнители поискаха премахването им като

...
Потърпевши от работата на съдебните изпълнители поискаха премахването им като
Коментари Харесай

Потърпевши поискаха премахването на частните съдебни изпълнители като институция

Потърпевши от работата на правосъдните реализатори желаеха премахването им като институция и по-ефективен надзор върху водените правосъдни производства. Те ще провеждат митинг, на който ще има всеобщо подаване на тъжби в МинистерствоТО на правораздаването.


Липсва действителен правосъден надзор на работата на частните правосъдни реализатори, считат от Сдружение " Солидарност ". И упорстват на инцидентен принцип да се ревизира всяко 50-то дело. Съдът съгласно тях не изследва документите, въз основа на които се претендира даден дълг. Така първо се издава изпълнителен лист, след което длъжникът може да възрази. Затова упорстват:
Ивайло Илиев - ръководител на Сдружение " Солидарност ": Да бъде длъжен съдът да издава годни правосъдни актове и да връчва книжата съдът, а не частните правосъдни реализатори.
Според сдружението, последните промени в Гражданско-процесуалния кодекс от 2017 година са козметични и не са поставили завършек на практиката длъжникът да не бъде уведомяван, че против него има произвеждане.
 ​Граждани излязоха на митинг пред постройката на Висшия правосъден съвет ​Граждани излязоха на митинг пред постройката на Висшия правосъден съвет
Те упорстват за смяна в гражданския процесуален кодекс и по-конкретно главата за заповедно произвеждане, тъй като съгласно тях не дава отговор на европейско...
Ивайло Илиев - ръководител на Сдружение " Солидарност ": Законът по този начин е написан, че да може да бъде заобикалян и от частен правосъден реализатор, и от съдиите.
В края на януари Европейската комисия изпрати писмо до България, в което приканва да се съблюдава европейското законодателство по отношение на неравноправните клаузи в потребителските контракти. Според комисията някои кредитори могат да получат съвсем автоматизирано заповед за неотложно осъществяване, до момента в който длъжникът може да оспорва при доста по-строги условия. Утре от Сдружението ще показват настояванията си в МинистерствоТО на правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР