Потънала в скръб и с извънредно положение в най-засегнатите райони,

...
Потънала в скръб и с извънредно положение в най-засегнатите райони,
Коментари Харесай

Албания потъна в скръб за жертвите на мощното земетресение

Потънала в тъга и с изключително състояние в най-засегнатите региони, Албания се бори с последствията от мощния трус.

Мигът, който просълзи албанците и върна вяра им, въпреки и за малко. Тази заран в Дуръс гръцки спасители съумяха да извадят жив 19-годишен мъж от руините на двуетажен хотел.

С настъпването на вечерта, обаче, очакванията започнаха да отстъпват пред скръбта и отчаянието.

А за спасителите стартира злокобната конкуренция с времето.
Давор Видович, пълководец на Сръбския избавителен екип: Готови сме. Тук би трябвало да открием двама души, които се водят за изчезнали. Младен Винкович, пълководец на Хърватския избавителен екип: В 1 часа през нощта кучетата попаднаха на диря, само че се оказа, че под отломките няма хора. Опитваме се да открием дъщерята на едно семейство. Предполагат, че е в тази разрушена къща.
Премиерът Еди Рама предизвести сънародниците си, че данните за жертвите не са дефинитивни и, че броят на починалите евентуално ще се усили. На изключително съвещание на държавното управление беше оповестено изключително състояние в Дуръс и Тирана.
Еди Рама, министър председател на Албания: Извънредното състояние се вкарва в периметъра на двата региона, които са непосредствено наранени и където раните са най-широко отворени. Извънредното състояние не е просто въпрос на финанси, а и серия от ограничения. Това значи приемане или основаване на ново равнище на ръководство за интервал от 30 дни.
В прилежащо Косово също е ден на печал. Граждани, футболни тимове събират помощи за Албания. Властите в Прищина подариха на Тирана 500 хиляди евро и отстраниха тол таксите по автомагистралата за Албания, до момента в който се възстановява ситуацията.

Потънала в тъга, сполетяната от злополучие страна се готви за нощта. За хиляди хора тя още веднъж ще е навън - в спонтанни палаткови лагери.

 От нашите пратеници: Още жертви и нови земетресения в Албания От нашите пратеници: Още жертви и нови земетресения в Албания
Расте броят на жертвите в Албания след мощното земетресение. Към момента починалите са 26 души, 650 са ранени. Два дни по-късно земята там още се люл...
Още по тематиката Смъртоносно земетресение в Албания
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР