Посветени в древното учение кабала евреи търсят Ноевия ковчег не

...
Посветени в древното учение кабала евреи търсят Ноевия ковчег не
Коментари Харесай

Ноевият ковчег спрял в България! Ванга: Заседнал е между Рила и Пирин.  Внукът и синът на библейския герой живели край Струма 



Посветени в античното обучение кабала евреи търсят Ноевия ковчег не в Арарат, Турция, а в България, край река Струма току над град Бобошево. Това разкри пред „ Телеграф “ Любчо Караджов, лидер на туристи в региона.

Руен
„ Идват частни експедиции и туристи, най-вече евреи по генезис, и желаят да ги повеждам горе на връх Бобошевски Руен. Тръгваме дружно сутринта нагоре, като те са толкоз устремени, че дори не желаят да посетим Руенския манастир до село Скрино, считано за родното място на св. Иван. Някои, когато стигнем на върха, вадят дронове за оглед. Други носят специфични принадлежности, наподобяващи зурни и дребни барабани, които си носят, и стартират да свирят и да танцуват. Казват ми, че по този начин приканват ангелите, тъй като такива свети места имали връзка с небесния свят “, разказа ритуала и новата мода възрастният мъж.

Той споделя, че всички идват поради преданията, че в региона са живели Яфет и Яфан – синът и внукът на Ной. „ Аз бях сюрпризиран, че задграничните туристи също имат тази информация, само че тя се удостоверява и с тукашните митове. Една чужденка ми описа неотдавна, че в действителност Яфан това е Иван и се превежда като „ Божия огън “, вметва Караджов.


Ванга
По думите му преди време Ванга също е разкрила, че Ноевият ковчег не е единствено мит. Той е минал през места, на които пророчицата е видяла да има седем на брой езера, а по-късно е дебаркирал нейде в земите на днешна България сред планините Рила, Пирин и Родопите. „ Значи дъждът е валял 40 дни и 40 нощи, а след това ковчегът е плавал близо година. От къде е пристигнал не може да се каже, само че е минал през Седемте рилски езера, защото водата тогава е заливала цялата планета – върховете на планините не са се виждали. След това корабът се е спуснал към нашия край, където преди време също е имало седем езера “, гради своята догадка религиозният гид. Подкрепя думите си с нова порция откровения на Ванга.

Арарат
„ Тя видя, че Ноевият ковчег не е в планината Арарат, а е затънал някъде сред планините Рила, Пирин и Родопите, наоколо до река. Според мен това е станало тук другояче за какво наследниците на Ной ще бродят по нашите земи “, чуди се Любчо Караджов.

Той описа още, че цялата земя в региона е известна като Бобошевския Йерусалим. Именно тук е родното място на покровителя на българския народ св. Йоан Рилски Чудотворец, в близост има десетки антични храмове, оброци и лечебни пещери.

Балард
Преди време американският професор и подводен археолог Робърт Балард сензационно разгласи, че библейският потоп се е случил в Черно море. Според него разумно точно тук някъде е бил и плавателният съд, направен от Ной по Божия повеля за да избави от изтребване животните. Доста напред в изследванията обаче са комшиите от Турция. Преди месец те извадиха нови „ доказателства “, че библейският воин е слязъл на най-високия връх в планината Арарат. Мюсюлманите от селата там също имат вяра в мита за Ной, който назовават Нух и смятат за един от пророците.,пише телеграф

„ Наследниците на Ной са се разселили по целия Балкански полуостров. Трудно е да се наблюдава техният път, тъй като от този момент са минали най-малко 6-7 хиляди години “, разяснява Караджов.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР