Построили сме не повече от половината от магистралите, които е

...
Построили сме не повече от половината от магистралите, които е
Коментари Харесай

Построили сме само 50% от нужните ни магистрали

Построили сме не повече от половината от автомагистралите, които е трябвало да изградим преди 10 години. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Той показа пред публицисти положението на автомагистралите и първокласните пътища в България и визията за тяхното развиване.
Ако България има потребност от 2100 километра автомагистрали, в случай че са издигнати 870 километра и остават 1230 километра, мога да предложа като приоритет за идващите държавни управления да бъде приключен целият развой на планиране, ускорение на всички съгласувателни процедури, прецизен график за реализация и ясна тактика, съобщи министърът.
Шишков заяви, че 38 на 100 от автомагистралите, които би трябвало да се проектират и построят в България, са в извънредно незадоволително проектантско и с никакво строително решение. Той уточни, че най-важното направление е по посока " север-юг " - от Русе за Маказа, връзката от Румъния към Гърция. Започнахме с първата част от тази връзка, секторът " Русе - Велико Търново " е с обща дължина 67 километра, " Велико Търново - Свиленград " - още 218 км, сподели министърът и уточни, че е необходимо да се стартира бързо да се проектира и да се строи.
Други значими обекти са автомагистралите " Черно море " и " Рила ", както и автомагистрала " Хемус ", която е без планови решения за 7, 8 и 9 лот, сподели министърът и изрази вяра да може да се откри бързо решение на казуса, с цел да може и тази автомагистрала да има изцяло планово решение и да продължи да се строи напълно.  style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР