Построеният у дома суперавтомобил, вдъхновен от De Tomaso Pantera, е

...
Построеният у дома суперавтомобил, вдъхновен от De Tomaso Pantera, е
Коментари Харесай

Как ще ги стигнем… някакъв швед с гараж

Построеният вкъщи суперавтомобил, въодушевен от De Tomaso Pantera, е изненадващо готин. Задвижва се от V8 на Ford, тъкмо като оригинала.

De Tomaso Pantera е емблематично име за 70-те години, само че да се види подобен автомобил в продажба в наши дни е относително мъчно. Томаш Линден, шведски авто запалянко, мечтае да има такава, само че събитията му постановат вместо това да я построи, вдъхновявайки се от спортния автомобил със приблизително ситуиран мотор.

Наречено с трогване „ Tomaso One “, въодушевеното от Pantera създание на Линден се задвижва от 32-клапанов Ford V8, сходен на силовия елемент на оригинала.

Двигателят е екипиран с съставни елементи Mustang FR500 – срещани във високоефективните версии на pony car-a – в това число клапани, пружини и повдигачи, вследствие на което се получава сериозна мощ с атмосферно пълнене. За страдание той не разкрива данни за мощността във видеото.

Междувременно автомобилът има самоделна изпускателна система. Скоростната кутия, произхождаща от Porsche 930 Turbo, в допълнение способства за уникалността на автомобила.

Tomaso One има неповторими порти, с рамки и дръжки от Honda Civic от 90-те години, а огледалата от въглеродни нишки са направени благодарение на такива от Audi TT.

Предното стъкло е получено от Saab, както и модифицираните чистачки, взети от същия модел. Карбоновият черпак на покрива служи освен на мотора, само че и на естетиката на домашния автомобил.

Томас разкри, че боята е въодушевена от Ford Mustang, а самоделните корпуси на фаровете са с проекторни светлини. Задните светлини също са взети от автомобила пони, с цел да получат документ за маркировка Е за законна приложимост в Швеция. Задната ризница на автомобила има заден сплитер от въглеродни нишки, който прибавя усъвършенствания в стила и продуктивността.

Интересно е, че настройката на задното окачване е взета от мотоциклетите Yamaha YZF-R1, което акцентира неповторимата композиция от детайли на тази персонализирана структура. Освен това автомобилът е оборудван с 19-инчови джанти Ruff Racing, обути в гуми Michelin с размери 255/35/19.

Преминавайки към интериора на автомобила, Линден употребява въглеродни нишки за панелите на вратите и арматурното табло. Има и два iPad-а – единият за арматурното табло, а другият за инфотейнмънт. Четиристепенният затворен скоростен лост и направените по поръчка седалки способстват за персонализирания темперамент на автомобила.

Изработените по поръчка педали за ръководство от въглеродни нишки и алуминий са инсталирани на пода, а също така спирачният педал е обвързван със спирачен усилвател на Porsche, който зарежда буталата на спирачните апарати Brembo.

Преработката на De Tomaso Pantera от Томас Линден е превъзходен образец за това какво може да се реализира с визия, ноу-хау и неизменност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР