Пострадалото дете е от Монтата и е докарано в най-голямата

...
Пострадалото дете е от Монтата и е докарано в най-голямата
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Ако момчето е карало с каска, последствията нямаше да са такива

Пострадалото дете е от Монтата и е докарано в най-голямата болница за незабавна помощ у нас в тежко положение. Високоспециализираните проучвания посочили фрактура на черепа с прилепяне на мозъка. Незабавно есформиран екип от неврохирурзи за интервенцията, траяла повече от три часа, заяви проф. Николай Габровски , завеждащ Клиниката по неврохирургия и зам.-директор на " Пирогов ". Операцията прави екипът на доктор Петър Илков, анестезиолог е доктор Боряна Янева.
При нас работата по неотложност е всекидневие, тъй че имаме подготвеност, имаме направен ред, известно е кое по какъв начин се случва, всеки си е на мястото. На процедура сходни случаи, може би не съответна контузия при рухване с колело, само че проблемите с деца са извънредно тежки, извънредно тежки, тъй че имаме подготвеност и действаме. Основните тежки, сериозни моменти към този момент са преодоляни и имаме съображение да бъде оптимисти.

Пострадалото дете е в детската реанимация, в схващане и съответно. До няколко дни се чака да бъде изведено от там. Според Проф. Габровски, в случай че момчето е било с каска по време на случая, следствията нямаше да са топкова тежки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР