Пострадалото 7-годишно момиче на ски зона Банско е в стабилно

...
Пострадалото 7-годишно момиче на ски зона Банско е в стабилно
Коментари Харесай

Пострадалото дете в Банско е без опасност за живота

Пострадалото 7-годишно момиче на ски зона Банско е в устойчиво положение и е без заплаха за живота. Това заяви на брифинг Валентин Димитров - шеф на болница " Пирогов ", където то е настанено.

Детето е с голям брой фрактури на разнообразни елементи от тялото, само че за нито една към този миг не се постанова интервенция.

То на писта 11, която се намира високо в планината. Детето, което е румънски жител, е било със ски преподавател и в група с други възпитаници, когато различен скиор го блъска. По информация на bTV и двамата забъркани в конфликта са били деца.

Най-вероятно случаят е станал поради неумелост и загуба на надзор върху ските.

Пръв на мястото на случая се е оказал Георги Ботев от Планинската избавителна работа. По думите му, такива произшествия постоянно се случват по пистите.

" Има разнообразни етапи на образование - при едни децата се отделят, само че при идващите равнища се спускат на всички места. Това е решение на ски инструктора, тъй като избрана техника би трябвало да се практикува при избрани условия на избран терен. Така, че не мисля, че има някакво нарушаване там ", изясни той, представен от Българска национална телевизия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР