Пострадалият полицай при катастрофата с мигранти край Казичене остава в

...
Пострадалият полицай при катастрофата с мигранти край Казичене остава в
Коментари Харесай

Раненият полицай има тежка мозъчна травма, следващите дни са критични за живота му

Пострадалият служител на реда при злополуката с мигранти край Казичене остава в медикаментозна кома след няколкочасова интервенция. Той е с тежка черепно-мозъчна контузия, има съществени пострадвания на мозъка. Следващите дни ще са сериозни за живота му. Това обявиха на брифинг доктор Славчо Близнаков, изпълнителен шеф на УМБАЛ " Света Анна ", и доктор Стефан Николов, хирург, шеф на Клиника по неврохирургия.
Още по темата
Травмата на служителя на реда е провокирана от доста мощен удар. Има счупени кости на черепа и огромен вътрешномозъчен хематом. Вече е завършила интервенцията по премахване на хематома. Полицаят е наведен в реанимация, където в идващите най-малко 24 часа ще бъде в медикаментозна кома и на апаратна вентилация, с цел да се даде опция на мозъка му да се възвърне.

Повикан е също проф. Николай Габровски, народен съветник по неврохирургия. Правят се всички нужни дейности за стабилизиране на положението му. За него е направено всичко, което е по силите на българската медицина, сподели доктор Близнаков.

Раненият служител на реда е докаран в 7.35 часа, направени са му проучвания и след по-малко от 50 минути е настанен в реанимация, където са нормализирани главните витални функционалности. След което му е направена интервенция, която е траяла няколко часа, посочи доктор Николов.

В болница " Св. Анна " са настанени още водачът на буса, превозвал мигранти, както и трима от тях. Шофьорът е със счупени ребра, контузионен бял дроб, настанен е в реанимация и няма никакви основни проблеми. Единият от мигрантите е със строшен крайник, другият със скалпова рана, третият е с травма.

Има и потърпевш мигрант, на 19 години, който е настанен за лекуване във ВМА без заплаха за живота. След направените проучвания са открити контузия в региона на главата и белодробна травма.

За последните две години от общо 2500 присъди за трафик на незаконни мигранти, едвам 158 са ефикасни, съобщи по-рано основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и разгласи, че, дружно със заместника си Станимир Станев, ще подадат оставка пред вътрешния министър през днешния ден. Тодоров обаче упорства за законодателни промени, които значително да завишат наказванията за такива закононарушения.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР