Пострадалият е бил изолиран в болница със съмнение за инфекция

...
Пострадалият е бил изолиран в болница със съмнение за инфекция
Коментари Харесай

Фатална грешка: В Ухан заровиха жива котка заради коронавируса, а стопанинът й се оказа здрав

Пострадалият е бил изолиран в болница със подозрение за зараза с ковид 2019-nCoV. Той се е договорил с жилищните и комуналните служби котката да бъде оставена на балкона. Оттам един негов другар трябвало да вземе домашния любим.

Подозренията за ковид не се удостоверили, по тази причина скоро мъжът бил изписан от болничното заведение. Връщайки се у дома, той схванал, че по време на дезинфекцията на жилището му котката била хваната, сложена в найлонов плик и заровена жива.

Мъжът е разказал за случая в обществената мрежа Weibo, като е приложил и фотография на убития домакински любим, както и скрийншот от диалозите си със чиновници на жилищно-комуналните служби. Публикацията провокира отвращение измежду китайските интернет консуматори.

Журналист от пекинския вестник "Син Дзин Бао " се е свързал с жилищно-комуналните служби и получил удостоверение, че животното в действителност е умъртвено. Служителите на службата се позовали на закон, изискващ изтребването на инфектирани животни, и добавили, че наемателите неведнъж са поискали да се завърши с котката на мъжа, който считали за инфектиран с ковид.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР