Пострадалите са откарани с линейки в местна болница. Снимката е

...
Пострадалите са откарани с линейки в местна болница. Снимката е
Коментари Харесай

Български туристи пострадаха при катастрофа в Египет


Пострадалите са откарани с коли за спешна помощ в локална болница. Снимката е архивна. Сн. БГНЕС/ЕПА

При злополука с рейс в Египет са потърпевши 20 български туристи, заяви българското външно министерство.

По първични данни петима от тях са с фрактури, а останалите – с охлузни рани.

Туристическият рейс с към 40 българи се преобърнал близо до град Марса Алам към 09.15 ч локално време.

Пътниците са отведени за обзор и в болничното заведение в гр. Марса Алам, който се намира на Червено море. Те имат застраховки.

По-рано уеб сайтът на локалното издание " Иджипт индипендънт " заяви, че в злополуката са били ранени 22-ма български туристи. По неустановена причина рейсът с туристи, които отивали на екскурзия в град Едфу, се е обърнал на пътя.

На екскурзията са пътували три рейса с общо 123 българи. Хората, които не са потърпевши при злополуката, са траяли пътуването си.

Посолството ни в Кайро е в непрестанен контакт с представителя на туроператора, който се намира в болничното заведение при ранените. По предписание на министъра на външните работи Екатерина Захариева дипломатите ни са в подготвеност да окажат цялостно подпомагане на потърпевшите жители, показват от Министерство на външните работи.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го създадат на телефоните на посолството в Кайро - +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР