Пострадалите при инцидента с падналото дърво задвижват процедурата и подават

...
Пострадалите при инцидента с падналото дърво задвижват процедурата и подават
Коментари Харесай

Кметът на „Изгрев“ ще реже опасните дървета, когато има пари


Пострадалите при случая с падналото дърво задвижват процедурата и подават иск против Столична община

Преди дни дървета премазаха автомобил на жена, в който бе и дребното ѝ дете като по знамение се отърваха без съществени пострадвания. Жителите от столичния „ Изгрев “ не престават да подават сигнали за остарели и рискови дървета, които заплашват преминаващите по улиците в региона

„ Първите клони паднаха при последния мощен вятър. Наблизо има градеж. Строителите ни споделиха, че са подали сигнал до общината. Те не реагираха, а клони от тополата не престават да падат и до през днешния ден при по-силни пориви ”, описа гражданин на квартала.

Кметът на Изгрев доктор Делян Георгиев удостовери, че има проблем. „ Имаме ужасно доста остарели, високи и изсъхнали дървета. Това по принцип е хубаво, само че съставлява и сериозен проблем. Миналата година сме премахнали над 400 рискови дървета. Имаме позволение за 700 нови такива. Районът обаче не разполага с задоволително средства “, означи той пред Нова телевизия.

По думите му пари за премахването на остарели дървета се отпускат всяка година, въпросът е какви и какъв брой. Всеки знае, че физическото унищожаване на дърветата коства пари, а за региони, в които дърветата за унищожаване са повече, надлежно ще са нужни повече средства, означи той.

От през днешния ден потърпевшите при случая с падналото дърво задвижват процедурата и подават иск против Столична община за това, че не са подхванали никакви ограничения за премахването му макар подадените сигнали.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР