Пострадалите от смерча в Лъвино все още не са получили

...
Пострадалите от смерча в Лъвино все още не са получили
Коментари Харесай

Пострадалите в Лъвино все още не са получили еднократната помощ

Пострадалите от смерча в Лъвино към момента не са получили еднократната помощ от 1500 лв. от Агенцията за обществено подкрепяне. До хората не е достигнал и нито лев от финансовите дарения, заяви пред БНР Гаази Гаази. Къщата, в която живеят майка му и брат му, бе измежду най-пострадалите от бедствието - без покрив, с изпотрошени прозорци, унищожено обзавеждане и унищожен двор.

Отнесеният покрив към този момент е възобновен с цигли втора употреба. Майстори притежателите на къщата сами са намерили. Поръчали са и три прозореца, дружно с нова дограма, само че за своя сметка. Също със лични пари ще купят нова ограда.

„ Зимата пристигна. Всеки се оправя, както може. Обещаното не е като завещаното “. Така малко и ясно заключи обстановката Гаази Гаази от исперихското село Лъвино.

„ Над 90 хиляди лв. от дарителската сметка и 60 хиляди лв. от бюджета на Община Исперих до дни ще бъдат разпределени по сметките на потърпевшите в Лъвино “, съобщи кметът Белгин Шукри.

Той разясни, че средствата ще бъдат разпределени от Обществен съвет след оглед и събиране на нужната документи от общински чиновници. „ Ще бъдат подкрепени всички 165 потърпевши семейства, само че няма да се дават пари на калпак, а съгласно вредите “, разясни Шукри. Той добави, че животът в Лъвино се възстановява.

Всички имат ток, няма хора без покрив.

„ Еднократната помощ от 1500 лева е в пълномощията на Агенцията за обществено подкрепяне “, напомни още кметът на Община Исперих.

Дарителската сметка в помощ на потърпевшите хора от Лъвино към момента е отворена. Повече от 40 хиляди лв. са събрани в дарителската акция за потърпевшите от бедствието преди 2 седмици в Долец и Лъвино, сподели за Никола Рахнев от платформата Гората.бг. Доброволците, обединени от тази идея, бяха измежду първите, които откликнаха на потребностите на потърпевшите поданици на двете селища. В момента основателите на акцията чакат от двете общини Исперих и Дулово описите на потърпевшите фамилии, с цел да решат по какъв начин да бъдат разпределени събраните средства.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР