Пострадалите от наводненията села в Карловско ще имат вода до

...
Пострадалите от наводненията села в Карловско ще имат вода до
Коментари Харесай

До 20 септември пускат водата на потопените карловски села

Пострадалите от наводненията села в Карловско ще имат вода до седмица, съобщи представителят на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов. „ Сега се работи по възобновяване на пътната част. Смятам, че до 2 дни пътищата ще са подготвени, с цел да може по-късно ние да поставим връзките към съществуващите ВиК-мрежи. Другата седмица допускам, че всички ще имат вода, въпреки и с краткотрайни водопроводи “, сподели той.

„ В момента от 11 обитаеми места без вода, 9 към този момент са със възобновено водоподаване, а Слатина и Каравелово – с отчасти. Причината е, че са разрушени преходите през реката и през един мост. В село Богдан безусловно водопроводът го няма “, изясни още представителят на ВиК – Пловдив. „ Въпреки съществуването на вода, дано към момента тя не се употребява за пиянство и готвене, а единствено за битови потребности “, прикани той.

Инж. Гълъбов изясни, че към момента остава доста сложен достъпът до водохващането за вилната зона на Сопот, където пътищата са изцяло разрушени. „ Трябва да се възстановят пътищата и тогава да стигнем до водоподаването от река Манастирска, с цел да преценим обстановката и да предвиждаме по кое време ще възстановим водата за 50-те ни клиенти във вилната зона на Сопот “, сподели Гълъбов. От ВиК приканиха община Сопот да помогне в разчистването на пътя до водохващането.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР