Постоянното изтриване на повърхности с алкохол и маниакалното закупуване на

...
Постоянното изтриване на повърхности с алкохол и маниакалното закупуване на
Коментари Харесай

Ново проучване разби най-голямата заблуда за коронавируса

Постоянното заличаване на повърхности с алкохол и маниакалното закупуване на дезинфектанти може да е пресилена реакция, демонстрират нови проучвания.

Изследване на създателя Емануел Голдман, микробиолог от университета Рутгерс, Съединени американски щати, оповестено в научното списание The Lancet, открива, че човек е по-малко евентуално да се болести с ковид, в случай че влезе в контакт със нечиста повърхнина с вирусни частици.



"Болничните региони бяха тествани наоколо до пациенти с Covid-19 и при тях не беше открит заразен вид на вируса ", сподели Голдман.
По думите му откритата вирусна рибонуклеинова киселина (РНК) в действителност е „ трупът на вируса “, ​​единственото, което остава, когато почине.

„ Веднъж попаднал в околната среда, вирусът е доста слаб и умира доста бързо “, изясни Голдман.

Неговите открития опонират на всички изследвания, които предизвестяват при започване на пандемията, че коронавирусът може да оцелее до няколко дни в избрани области.

Говореше се за предаване на вируса, когато инфектираното лице киха и кашля покрай повърхността, а по-късно друго лице допира тази нечиста повърхнина, последвано от очите, носа или устата. Ето за какво беше толкоз значимо да се дезинфекцира всичко постоянно и да се носят ръкавици. Сега специалистите показват, че всички доказателства сочат, че вдишването на вирусни частици е главният източник на зараза.

От друга страна поражда въпросът какъв брой рискова може да бъде непрекъснатата стерилизация на дръжките на вратите, пакетите и питателните артикули.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР