Постоянно слушаме и виждаме с очите си как човешката дейност

...
Постоянно слушаме и виждаме с очите си как човешката дейност
Коментари Харесай

Изобретения, които се борят с глобалното замърсяване

Постоянно слушаме и виждаме с очите си по какъв начин човешката активност унищожава флората, фауната и планетата . Често се усещаме неспособни да спрем този развой, макар че е почнал точно от нас и продължава с всяко едно боклуче, хвърлено не на място. А в това време редица мозъци търсят противоотрова на тази повсеместна болест.

Seabin

Плаващо в морето или океана кошче за отпадък, което филтрира отпадъците от водата. Звучи хитро и е изцяло реалистично. Изобретението е предопределено за пристанища, кейове и заливи, с цел да може по-късно да бъде почиствано и пускано отначало на лов за отпадъци.

Щом имаме кошчета на земята, за какво да нямаме и във водата. Всяко морско кошче може да улови до кг и половина боклуци дневно, най-малките от които са с размери единствено два милиметра.



Водата към кошчето бива всмукана и пречистена. Устройството работи с ток и с цена към 6 хиляди евро. Вероятно по тази причина и още не е толкоз публикувано.

Export beer bottle sand

Тази новаторска машина не просто може да ни отърве от стъкления боклук, само че и го трансформира непосредствено в песъчинки. А те по-късно могат сполучливо да се употребяват за обогатяване на плажове, наранени от стихии, цунамита и други естествени бедствия.

От всяка бутилка от 500 мл. се създава 200 грама пясък. Той се складира в транспарантен резервоар в самото устройство и откакто се изпълни се транспортира до плажни линии, нуждаещи се от него.



AIR-INK

В последните три години планът за производство на мастило от нечистия въздух към нас добива все по-голяма известност. Проблемът е всеобщ, а тази технология е една дребна стъпка напред към решаването му.

Изобретението събира въглеродните сажди, които се отделят от ауспусите на колите, с цел да ги трансформира в течност, с която се пълнят маркери.

Най-тънкият съдържа в себе си модифицираното замърсяване от един дизелов автомобил при 40 минути работа, а най-дебелият икономисва повече от два часа вреди излъчвания.



Мастилото е черно и качествено, а резултатът върху околната среда - напълно позитивен. Създателите на AIR-INK следват максимата, че замърсяването е нищо друго с изключение на ресурсите, които не съумяваме да оползотворим . Затова те намират метод да го вършат.

Alpha-SPK

Това откритие е основано за преработване на гуми и други сходни ненужни боклуци. Както знаем, тяхното непозволено горене се трансформира в един от главните фактори за замърсяване на въздуха.



А с помощта на тази машина гумите се трансформират в гумени стърготини , които по-късно се употребяват за изработката на разнообразни настилки.

HomeBiogas

Това е не просто резервоар за компост, а устройство, което преобразува питателните ни боклуци в газ за дома. Благодарение на специфична система, устройството се свързва с газовата печка или котлон и ги зарежда с продукта от гниенето от плодовете, зеленчуците и други храни, които не сме изконсумирали.

Системата към този момент е намерила място в дворовете и домовете на хиляди фамилии по целия свят. Благодарение на нея не просто трансформираме отпадъците в тор, а в сила, която понижава разноските ни за електричество.



Изобретателите са пресметнали, че всяко семейство изхвърля по към два кг хранителни боклуци дневно. С тяхна помощ те подсигуряват до три часа работа на газови котлон , която е повече от задоволителна за ежедневни потребности. Като бонус, HomeBiogas отделя и течна тор, която да използваме за насажденията си, написа Tech Insider.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР