Постоянно се борим с фалшиви стоки в България. Последният случай,

...
Постоянно се борим с фалшиви стоки в България. Последният случай,
Коментари Харесай

Как да различим фалшивите перилни препарати и други стоки на пазара?

" Постоянно се борим с подправени артикули в България. Последният случай, по който работихме е по отношение на почистващи перилни препарати на известна марка. Притежателят на марката си има представител в България, който има нужните субстанции, с които може да откри дали наличието в бутилките дава отговор на нормите на  производителя ", разгласи Николай Братов, специалист от Патентно ведомство.

По думите му става дума за течни препарати и има белези, по които човек може да разбере дали купува автентичен артикул или менте. " При фалшификатите пластмасата на бутилката е доста мека. Освен това на дъното на бутилката липсва плътният ръб. Другото, което би трябвало да гледате е баркодът. Случва се при ментетата да има баркод върху баркод. Освен това липсва значима информация на етикета. Има ли някой от тези белези, то значи тази стока е подправена ", добави Братов.

" Сега през лятото, както постоянно, по морето се прадават доста артикули менте - облекла, очила, козметика и други, които няма явен генезис. Продажбата на подправени артикули у нас е наклонност, ненапълно съгласно мен, тъй като българите търсят евтини артикули, а качествените такива не са евтини. Другият миг е, че доста артикули ментета се продават на високи цени, тъй като много се приближават до оригинала. Такъв е образецът с парфюмите ", показа още специалистът от Патентно ведомство.

Според него изключително огромен проблем с подправените парфюми е продажбата им в обществените мрежи. Там има всевъзможни артикули, а от време на време в състава на ментето има субстанции, които могат да доведат до алергии и други здравословни проблеми.

Относно сезона на летните понижения, Антоан Атанасов от " Активни консуматори ", сподели, че няма огромен брой недоволства от консуматори, както е било предходни години. Мисля, че хората се научиха и започнаха да са по-бдителни за измами около пониженията, добави той. 

Когато пазарувате, мислете напред във времето. Най-добрият сезон да се пазарят зимни облекла, е лятото, поучава Атанасов. 

Братов показа две тревожни неща, които се служват в България. Първото е, че на артикули менте може да попаднете даже в огромните молове. И второто е, че фактически някои артикули, когато се създават за България и района, са с по-ниско качество, заяви businessnovini.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР