Постоянно разделяне на потоците хора в болниците и лабораториите препоръча

...
Постоянно разделяне на потоците хора в болниците и лабораториите препоръча
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Вариантът на омикрон ВА.5 е изключително заразен

Постоянно делене на потоците хора в лечебните заведения и лабораториите предложи доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн и специалист на сигурност на имунизациите. „ Добре е нашите лечебни заведения в България и лаборатории да имат непрекъснато делене на потоците, т.е. всички хора, които са с някаква зараза, без значение дали е Коронавирус, грип или нещо друго – просто да има обособен вход и обособен поток, с цел да не се кръстосват. Това оказва помощ в целия свят, за всички заболявания “, разяснява той пред Нова телевизия.

Д-р Илиев означи, че разновидността на омикрон ВА.5, който сега доминира в Европа и към този момент се популяризира у нас, е извънредно инфектиран. „ Не желая да тревожа хората, просто желая да направя записка, че така наречен „ по-лек “ вид на ковид в действителност е относително тежък, все пак “, разяснява той.

Специалистът означи, че при вълната в Западна Европа е имало относително малко тежки случаи, тъй като страните, през които досега е минал този подвариант, имат много положително равнище на имунизация. „ В България обстановката е малко по-различна. За страдание, има случаи с омикрон и то не единични, които постъпват и в болница, имат и тежко протичане “, уточни той.

От думите му стана ясно, че при омикрон към 4,5% от хората страдат от така наречен „ дълъг Коронавирус “.

Д-р Аспарух Илиев предвижда, че случаите у нас ще набъбнат доста още през юли и още веднъж посъветва да се поставят маски в затворено пространство и когато в близост има повече хора.

Специалистът не пропусна и имунизацията: „ Вариантът, който бих предложил на хората над 60 години, на хората с хронични заболявания, рак, нарушаване на имунитета: дано да се имунизират, в случай че са поставили първи бустер, да помислят за втори – това са най-рисковите групи “, сподели той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР