Постоянният руски представител в ООН Василий Небензя отхвърли В Съвета

...
Постоянният руски представител в ООН Василий Небензя отхвърли В Съвета
Коментари Харесай

Русия отрече всичко пред ООН, нямало доказателства

Постоянният съветски представител в Организация на обединените нации Василий Небензя отхвърли В Съвета за сигурност изказванията, че съветските войски са направили зверства в Украйна, заявявайки, че няма доказателства от очевидци.

Обръщайки се непосредствено към украинския президент Владимир Зеленски, който приказва минути преди този момент пред Съвета по видеовръзка, Небензя сподели, че Москва оставя „ на вашата съвест голословните обвинявания против съветските военни, които не са доказани от нито един очевидец”.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации уточни още, че 600 000 души „ доброволно” се били евакуирали в Русия по време на спора в Украйна, отхвърляйки изказванията на Киев за всеобщи депортации на дами и деца.

„ От началото на специфичната военна интервенция, над 600 000 души са били евакуирани в Русия, в това число над 119 000 деца “, сподели Василий Небензя пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ И ние не приказваме за каквато и да е насила или похищение, а за доброволното решение на тези хора, както е доказано от доста от видеоклипове, които са налични в обществените медии”.

Имало огромни несъответствия във версията на Киев и Запада за събитията в Буча. Стотици хора били подготвени да свидетелстват за закононарушенията на неонацистите в Украйна, разгласи Небензя.

По думите му снарядите гърмят, „ тъй като, за жалост, нямаше различен метод да се откри мир в Донбас, откакто вие и вашите подчинени изрично отказахте да спазвате споразуменията от Минск, като се подготвихте за решение на казуса с Донбас посредством военни средства през март”.

Небензя твърди, че съветските войски били разкрили доста съответни секретни заповеди в хода на войната. Той добави, че Западът ще се опита да удължи спора в Украйна, като доставя оръжие на Киев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР