Постоянният представител на САЩ в ОССЕ Майкъл Карпентър обяви готовността

...
Постоянният представител на САЩ в ОССЕ Майкъл Карпентър обяви готовността
Коментари Харесай

Съединените щати изразиха готовност да продължат диалога с Русия относно гаранциите за сигурност

Постоянният представител на Съединени американски щати в ОССЕ Майкъл Карпентър разгласи готовността на страната си да продължи да разисква препоръчаните от Москва гаранции за сигурност в Европа.

Той означи, че управляващите са подготвени за същински и открит разговор с Русия, само че тя би трябвало да вземе поради главните правила на организацията.

„ Ние <...> сме подготвени да участваме в един в действителност открит, почтен разговор, който, надяваме се, ще даде съответни резултати <...>. Но всичко, което вършим, би трябвало да се основава на спазването на основни правила, тези правила, които са били неведнъж подписвани през последните 50 и даже повече години, от всички 57 страни на ОССЕ “, оповестява ТАСС думите на Карпентър.

Припомняме, че в края на януари държавният секретар Антъни Блинкен съобщи, че Съединени американски щати са дали на Русия писмен отговор на предложенията на Москва по въпроса за гаранциите за сигурност. От съветското външно министерство потвърдиха, че са го получили. Външният министър Сергей Лавров сподели: „ В този документ няма позитивна реакция по главния въпрос за неразширяването на НАТО на изток “.

По-късно Съединени американски щати също оцениха отговора си, като го нарекоха сериозен.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР