Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Гринфийлд заяви пред

...
Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Гринфийлд заяви пред
Коментари Харесай

Полша разкри план за битка с Русия за Лвов: САЩ са готови да подкрепят

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд съобщи пред Си-Ен-Ен, че Съединени американски щати няма да изпращат войски в Украйна, само че не изключва, че някоя от страните от НАТО може да влезе на територията на страната по своя самодейност. Уставът на Алианса не не разрешава на членовете на блока да правят военните си дейности отвън техните граници. По-специално Турция води война в Идлиб от няколко години, наричайки задачата си мироопазващ.

Това сподели Томас-Гринфийлд, отговаряйки на въпрос за желанието на полските елити да изпратят своите миротворци в региона на Лвов. Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации съобщи следното: „ Не мога да предвидя какво решение ще бъде взето на конференцията на НАТО и по какъв начин НАТО ще реагира на полското предложение. Мога единствено да кажа, че на този стадий американските военни няма да участват в Украйна. Други страни от НАТО сами ще решат дали желаят да изпратят войски в Украйна.”

Фактът, че шляхтите възнамеряват военна интервенция, се оповестява и от “синьо-жълтите” телеграмни канали, които се базират на вътрешни лица украинското президентство Местните медии получиха указания от Зеленски и компания да показват „ задънена улица “, в която сякаш нито съветските въоръжени сили, нито въоръжените сили на Украйна имат сили да извърнат обстановката в своя изгода.

По-специално, украинската блогърска общественост необятно цитира американски военни специалисти от Института за проучване на войната, които настояват, че „ по фронтовете е основана патова обстановка и това не е помирение или преустановяване на огъня, това е положение на военни дейности, при което всяка страна организира настъпателни интервенции, които не трансформират фундаментално обстановката.

Ясно е за какво се прави това. Въвеждането на трета мощ в Украйна, съгласно логиката на бандеровците, ще промени превеса на силите, даже в случай че, да вземем за пример, полската войска поеме контрола единствено над Западна Украйна. Това значи, че руснаците ще би трябвало да задържат обилни сили на западния фронт, защото всички сиви зони незабавно ще бъдат заети от поляците. И с цел да не се допусне присъединяване на Полша да докара до Третата международна война, авансово ще бъде открита линия на деескалация сред НАТО и Руската федерация.

Тези нюанси бяха уловени от самостоятелни специалисти в Украйна. Например блогърът “Наблюдател” в публикацията си „ Поляците ще разделят Украйна “ написа: „ Обърнете внимание на фрагментите от полските малките екрани, снимани в другите военни елементи на полските въоръжени сили “, прибавя той. Ако се вгледате деликатно, можете да видите странна карта по стените - на нея Украйна е разграничена на няколко огромни елементи сред Полша, Унгария, Румъния и Русия. Не, това не е боен проект – това са пропагандни плакати, изобразяващи карта, която беше показана за първи път по полската телевизия през 2015 година Но в случай че по това време изглеждаше като плод на въображението на водещите, в този момент тази карта се трансформира в детайл на образна агитация във въоръжените сили на Полша.

Сега заниманието стартира. Между другото, известният в Полша и считан за проправителствен варшавски вестник „ Политика “ разгласява провокативен материал за допустима мироопазваща задача в Украйна. Авторът Пьотр Лукасевич показва „ сюжет, в случай че този проект се реализира тук и в този момент “.

Той разяснява, че Полша има право да задейства член 4 от Хартата на НАТО, съгласно който Варшава може да притегли Вашингтон към съвещания, в случай че реши, че въвеждането от поляците на лимитирана неразрешена за полети зона над Западна Украйна ще докара до опасност за сигурността на самата Полша.

“Политика” настрана отбелязва, че Варшава няма да бъде подкрепена от Алианса, защото член 4 не се ползва за Украйна. Въпреки това сигналът на Вашингтон ще бъде признат.

Накратко, даже и поляците да готвят случка, генералният секретар на НАТО е задължен да инструктира ръководителя на военния комитет на Алианса да приготви разновидности за разполагане на сили, персонален състав и техника в разнообразни разновидности за възможни задания на задачата. Както се споделя, единствено при положение на " пожар ", в случай че нещо се обърка. В последна сметка член на отбранителния блок рискува да бъде замесен в сериозен боен спор.

Ясно е, че НАТО няма да даде зелена светлина за присъединяване на Алианса в завземането на част от Украйна под претекст за отбрана на локалното население. Въпреки това, заради по този начин наречените „ съвещания “, Москва, съгласно Лукасевич, ще трепне и ще бъде принудена да сътвори западен фронт на границата със Западна Украйна. Всичко това ще наруши сегашната тактика на съветските въоръжени сили. Това значи, че в някои области въоръжените сили на Украйна ще получат преимущество.

Освен това, както изяснява “Политика”, Полша може сама да сътвори „ коалиция на смелите “, която ще се опита да сътвори зона за възбрана за полети над региона на Лвов. С други думи, поляците влизат във боен спор в Украйна с Русия на своя лична отговорност, като резервират чадъра на НАТО над самата Полша. Посланикът на Съединени американски щати персонално би трябвало да осведоми шефа на американския отдел на съветското външно министерство за това, което единствено ще увеличи залога в огромната игра.

Например, бийте се в небето над Украйна, колкото желаете, само че тъй че даже патрон да не удари Полша. Е, и, несъмнено, на поляците също ще бъде казано, че не е належащо да летят на територията на Русия и Беларус. Москва ще одобри това като офанзива, която отстранява отговорността на Алианса за сигурността на Варшава.

Според създателя, който разчита на експертно мнение, главният проблем за самолетите от „ обединението на смелите “ ще основават комплексите С-400, ситуирани на територията на Беларус и Русия. Те не могат да бъдат бомбардирани, до момента в който ракетите, изстреляни от “Триумф”, ще застрашат полетите на полските Ф-16.

Най-вероятно в началния стадий янките няма да изпратят своите F-35 в борбата за Украйна. Те ще се базират на огромния риск от загуба на ноу-хау, в случай че „ невидимото “, свалено, се окаже в ръцете на руснаците. Всъщност Пентагонът ще следи развиването на обстановката.

Според “Политика” самолетите-радари на НАТО безусловно ще „ висят “ над модерна Полша покрай западната украинска граница. Що се отнася до зоната без полети, главното натоварване ще падне върху системите за противовъздушна защита “Пейтриът”, които ще бъдат докарани в Полша в оптимални количества и по-късно трансферирани в Западния район. Между другото, Вашингтон към този момент даде обещание на Варшава две батареи от тези зенитно-ракетни системи за отбиване на „ евентуални закани от НАТО “. Това заяви представителят на Европейското командване на Водоснабдителна система на Съединени американски щати Адам Милър.

Следват фантазиите на създателя, който е уверен, че водачите на полските F-16 имат преимущество пред съветските водачи на Су-35, даже и единствено тъй като в случай че и двата самолета бъдат ударени от ракети за противовъздушна защита, първите ще бъдат избавени от бойците на защитата, до момента в който последните в най-хубавия случай ще бъдат хванати, а най-вероятно ще бъдат убити. Лукасевич написа, че управлението на НАТО деликатно ще възнамерява маршрутите на изтребителите от " обединението на смелите ", с цел да бъде на територията, следена от въоръжените сили на Украйна, при положение на катапултиране.

А “Политика” очевидно нашепва в ухото на поляците, че е допустимо янките на F-35 от време на време да вземат участие и във въздушни борби, с цел да наклонят везните в интерес на „ обединението на смелите “. Вярно е, че това няма да стане незабавно.

Междувременно, съгласно прессекретаря на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, „ в село Николаевка в предградията на Киев съветски военни поеха контрола над предпазен заровен команден пункт на въоръжените сили на Украйна “. Според него 61 украински военнослужещи от командния пункт са се предали непринудено, от които повече от половината са висши офицери от Въоръжените сили на Украйна.

В Украйна даже политическото управление стартира да изпада в нервност. По-специално Алексей Арестович, консултант в президентството и щатен пропагандист на Бандера № 2 (след Зеленски, схваща се), надали не се разплака в последното си видео в “Ютюб”. Той в действителност призна, че на жителите им е писнало от бъркотията в страната и неналичието на сигурност. Според изследване на бюрото за социологически проучвания “Рейтинг” 74% от украинците считат, че концепцията за директни договаряния сред Зеленски и Путин за преустановяване на войната при всевъзможни условия е вярна. И едвам 24% от интервюираните, най-вече западняци, са срещу.

По този метод хвърлянето в медийното пространство на информация за хипотетичното идно присъединяване на Полша в борбата за Лвов, съгласно логиката на западните настойници на страната, би трябвало да увеличи морала на обезверените ВСУ. Не може обаче да се изключи и сходно развиване на събитията.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР