Постоянният представител на САЩ при НАТО, посланик Кей Бейли Хътчисън

...
Постоянният представител на САЩ при НАТО, посланик Кей Бейли Хътчисън
Коментари Харесай

НАТО обещава на Македония защита от Русия

Постоянният представител на Съединени американски щати при НАТО, дипломат Кей Бейли Хътчисън съобщи, че Алиансът ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани Македония от експанзия от страна на Русия, макар че процедурата за приемане на страната в организацията към момента не е почнала поради нерешения проблем с името, съобщи БГНЕС, базирайки се на РИА " Новости ".

" Ако разногласието за името не бъде решен до срещата на върха на страните членки на НАТО и не е почнала процедурата за нейния банкет, ще продължим да работим за отбрана на страната от нездравословните въздействия. Ние имаме близки работни връзки с Македония и в НАТО ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем на страната да се опълчи на гибелното въздействие от страна на Русия, било хибридна война или каквато и да било друга активност ", акцентира Хътчисън на днешния брифинг за публицисти.

Срещата на НАТО ще се организира при започване на юли в Брюксел, а Македония се надява, че въпросът за името ще бъде решен до тогава и ще стане 30-тият член на Алианса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР