Постоянният представител на САЩ при НАТО Кей Бейли Хътчинсън заяви,

...
Постоянният представител на САЩ при НАТО Кей Бейли Хътчинсън заяви,
Коментари Харесай

НАТО обеща да защитава Македония от руската агресия

Постоянният представител на Съединени американски щати при НАТО Кей Бейли Хътчинсън съобщи, че Алиансът ще направи всички допустимо, с цел да помогне за отбраната на Македония от „ експанзия “ от страна на Русия, макар че процедурата по приемането на страната в организацията към момента не е открита поради нерешения въпрос за името ѝ, съобщи РИА Новости, представена от организация " Фокус ".
„ Ако разногласието с името не бъде решен до срещата на върха (на страните от НАТО - бел. ред.) и не бъде стартирана процедура за нейното приемане, ще продължим работата си за отбрана на страната от нездравословно въздействие. Имаме тесни работни връзки с Македония и в НАТО ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем на страната да противостои на пагубното въздействие от страна на Русия, било то хибридна война или каквато и да било друга активност “, съобщи Хътчинсън в границите на телефонен брифинг за публицисти.
Припомняме, че разногласието за името, който хвърля сянка в двустранните връзки сред Македония и Гърция, попречва присъединението на Скопие към клуба на Брюксел и към НАТО.
Междувременно НАТО удостовери проектите си за надграждане на силите, заяви немският народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Партньорите от Алианса желаят да засилят готовността на войските си най-късно до 2020 година Както удостовери генералният секретар на НАТО Столнтенберг, 30 отдела от армията, Военновъздушни сили и Военноморски сили би трябвало да бъдат подготвени и готови, тъй че при положение на спешна обстановка да бъдат в подготвеност в границите на 30 дни. Съгласно публикуваните данни, става въпрос за подготовката на към 30 хиляди бойци, 300 самолета и минимум 30 бойни кораба и подводници.
Норвежецът удостовери за първи път в общественото пространство, че немският град Улм ще се трансформира в център за разполагане на сили на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР