Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви пред

...
Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви пред
Коментари Харесай

Русия: Стойте далеч от Сирия

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Москва е предизвестила Вашингтон, че вероятно нахлуване против сили на сирийското държавно управление поради хипотетичната химическа офанзива в Дума ще докара до тежки последици, съобщи АР.

"Не е имало нахлуване с химическо оръжие ", съобщи Небензя на изключително съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на нападението в Дума. "Вече предадохме на Съединени американски щати по съответните канали, че потреблението на въоръжена мощ под лъжовен предлог в Сирия, където - по искане на законното държавно управление на страната - са ситуирани съветски войски, може да докара до тежки последици ".

Небензя подкани специалисти на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) да посетят Сирия още на следващия ден, с цел да проучат обвиняванията за нападението. Той им даде обещание отбраната на сирийските управляващи и съветските войски.

Ситуацията към хипотетичното потребление на химическо оръжие в сирийския град Дума доближава водещите международни страни към директен конфликт, съобщи специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура, представен от ТАСС. Той акцентира, че разискването на случилото се в Дума се организират на фона на "засилено интернационално напрежение, въвличащо национални, районни и интернационалните играчи в рискова обстановка или в евентуална или действителна борба ".



Съветът за сигурност се нуждае да откри решение, запазвайки единството, добави Де Мистура.
"Длъжен съм да го кажа извънредно ясно, тъй като за първи път от четирите години, през които давам брифинги, доближих точката, при която показвам безпокойствие във връзка на интернационалната сигурност, а освен на районната, националната или сирийската сигурност ", акцентира пратеникът на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР