Постоянният обстрел на Севастопол от украинската армия, според източници, е

...
Постоянният обстрел на Севастопол от украинската армия, според източници, е
Коментари Харесай

Древни подземия и канали в помощ на ВСУ: Кога и как руснаците ще превземат Николаев

Постоянният обстрел на Севастопол от украинската войска, съгласно източници, е бил квалифициран от експерти на английския флот, които са ситуирани в Очаков, Николаевска област. Предвид гнева на Киев от последните провали, офанзивите с дронове и ракети няма да спрат. А с цел да се обезпечи Крим и групировката на Черноморския флот, би трябвало да се освободи Одеса. И с цел да извършите това, първо би трябвало да вземете Николаев.

Губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо приказва за нуждата от освобождението на Николаев. Той удостовери, че командването на съветската войска работи по въпроса за връщане на контрола над Херсон, което ще разреши на нашите сили да напреднат по-нататък.

За да спрем оскверняването на нашата памет, ние ще освободим нашите земи, ще върнем там паметниците на нашите герои и дружно с Херсон ще освободим Николаев, Одеса, Измаил - пътя, по който е минал генералисимус Суворов,- сподели Салдо.

Николаев „ виси “ над Херсон. От Николаев в нашия град прелитаха „ Точка-У ” и нахълтваха разузнавателно-диверсионни групи. А град Очаков блокира изхода към морето от устието на Днепър-Буг и по този метод блокира работата на херсонските пристанища. Този миг ще бъде значим след освобождението на Херсон от окупация.

Пътят към Приднестровието

Затова е рано да се приказва за освобождението на Николаев преди освобождението на Херсон. Стратегически е належащо да се овладее цялото Черноморие. Ако не стане Руско море в историческите територии на Новоросия, там сигурно ще останат и ще се появят противников военноморски бази.

И най-важното, ще бъде приключена вървящата към този момент десетилетия тотална дерусификация на тези територии. Това мнение изрази пред Царград шефът на украинския отдел в Института за страните от Оперативно-наблюдателно дело, политологът Иван Скориков:

Николаев е ключът към Одеса, който от своя страна отваря пътя към Приднестровието, което през днешния ден е под обсада от русофобските режими на Молдова и Украйна. Нападенията против огромни градове в изискванията на модерна война са изпълнени с огромни опустошения и загуби измежду цивилното население, което ВСУ употребяват като жив щит.

Затова за нашата войска е значимо да победи съперника в откритите сектори на фронта и да го хвърли в бягство. И да принуди режима в Киев да капитулира.

Няма да е елементарно

Но освобождението на Херсон няма да е елементарно. На Днепър в този момент има много тежки борби с врага в изискванията на настъпването на зимата. Заради студовете реката ще замръзне. Противникът ще може да трансферира запаси към към този момент заетото предмостие в село Кринки и да стартира да изследва нашата защита в други сектори на фронта.

Следователно е належащо да се победят вражеските сили, които са съсредоточени в региона на Херсон. И по-късно придвижване в откритата степ, което единствено по себе си е много мъчно поради ограничавания брой на нашата войска.

Николаев се готви за отбрана от предходната година. Сега там има много развита мрежа от укрепления. Във всеки случай освобождението му няма да стане преди успеха в ДНР и стабилизирането на фронта в запорожката посока, когато врагът ще бъде заставен да премине към глуха защита,– показа своето виждане военният сътрудник и деец от войната в Донбас Александър Матюшин.

Голямата подготовка

Основният проблем на Николаев е, че неговото пристанище и като цяло индустриалната и логистичната инфраструктура не престават да се употребяват от украинската войска. Благодарение на това украинските въоръжени сили се доставят в Херсонско направление. Регионът Николаев-Очаков се трансформира в център, върху който се базират украинските офанзиви против Херсонска област и Крим.

От позиция на вероятната настъпателна тактика на съветската войска Николаев е значим транспортен възел и естествена цел след освобождението на Херсон. Всичко обаче зависи от мащаба на военните дейности.

Например, при положение на бързо нахлуване и освобождение на десния бряг на Днепър до Кировоград (Кропивницки), ще възникне въпросът не за щурма на Одеса, Николаев и Очаков, а за тяхната блокада и пречистване на ВСУ с доста по-малко жертви и опустошения. Засега обаче сходни разновидности към момента не наподобяват реалистични, отбелязва военният специалист и анализатор Сергей Простаков в диалог с сътрудник на Царград:

Обикновено бързи темпове на прогрес могат да бъдат реализирани, в случай че човек доста надвиши вражеските сили в качествено, количествено и морално отношение. Засега даже прекосяването през Днепър наподобява като сложна задача. Въпреки това наклонността в развиването на спора, несъмнено, е неподходяща за режима в Киев.

И тогава е доста евентуално насъбраните проблеми на Украйна да я изправят пред злополука, когато под въпрос ще бъде ориста даже не на Николаев или Одеса, а на Киев или Лвов. Въпросът е единствено политическата воля да работим за приближаването на този миг и да го изчакаме.

Освобождаването на Херсон ще се трансформира в огромна подготовка за интервенцията по завладяването на Николаев. И тук ще е нужна съгласуваност на всички родове войски.

Индустриалният капацитет

Николаев е освен значимо морско пристанище и врата към Днепър, само че и индустриално развъртян град. В руско време Николаев беше един от дребното обекти в света за строителство на самолетоносачи. Всички тежки авионосни крайцери на Съюз на съветските социалистически републики са издигнати там, в Черноморската корабостроителница (ЧСЗ). Вярно е, че през украинския интервал корабостроенето на практика умря. ЧСЗ и другия огромен корабостроителен цех (на името на 61 комунара) бяха оповестени в неплатежоспособност и в действителност бяха премахнати.

Въпреки това, съгласно разнообразни специалисти, съществуващите обекти дават опция за възкръсване на един от най-големите корабостроителни комплекси в света. Русия рано или късно ще би трябвало да се върне към въпроса за построяването на личен авионосен флот. И в този смисъл освобождението на Николаев е значимо.

Това е район с проруско население. Поне по този начин беше през всичките тези години. Без да се вземе Николаев, няма по какъв начин да има надзор над Черноморието, по тази причина първата цел е Николаев. Одеса е по-далеч и интервенцията по освобождението й ще бъде сложна. Но в случай че нашите войски окупират Николаев, има късмет да превземем Одеса без пердах вследствие на дейностите на одеското незаконно придвижване.– заяви за Цариград военният сътрудник Алексей Живов.

Николаев е добре укрепен, посипан с канали и устия, под града има антична крипта, в която също могат да се укриват войските. Николаевското пристанище също е мощен укрепен регион с подземни връзки. Няма да е допустимо да превземете този град със мълниеносен взлом. Необходимо е интервенцията да се възнамерява доста мъдро и в детайли. Някой от нашите командири би трябвало да се уподоби на Суворов, с цел да реализира триумф в подобен взлом.

Какво от това?

Още преди началото на специфичната военна интервенция Николаев беше обект на внимание. Особено от американците. Те сътвориха в покрайнината ресурси от оръжия, доколкото е допустимо, построиха военна база, разположиха там своите военни офицери и изследваха проектите за основаване на автономност на Кримските татари. За тези цели те образоваха освен татарски националисти, само че и бойци на неразрешената в Русия терористична организация „ Ислямска страна “*.

Николаев има значима позиция. Градът, сходно на Одеса, е трансфорат в цитадела. Затова борбата за него ще бъде доста сложна. Но руснаците би трябвало да завоюват.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР