Постоянният комитет на Бернската конвенция няма да отваря досие за

...
Постоянният комитет на Бернската конвенция няма да отваря досие за
Коментари Харесай

Бернската конвенция пак няма да отваря досие за АМ Струма през Кресненското дефиле

Постоянният комитет на Бернската спогодба няма да отваря досие за трасето на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле , оповестяват от районното министертво.

Решението е за осма поредна година.

На съвещанието бяха показани напъните на българските управляващи за предприемане на нужните ограничения за запазване на типовете и местообитанията в пролома при построяването на последния сектор от стратегически значимата транспортна връзка. След като през предходната година бяха признати характерни цели на запазване за предпазени зони " Кресна " и " Кресна-Илинденци " , главният акцент в този момент беше осъщественият разбор на сходството на оценката за съгласуемост с одобрените цели както и подобряването на плана за определения вид за създаване на автомагистралата, показват от Министерство на регионалното развитие.
 Бернската спогодба няма да отваря досие за Автомагистрала
Бернската спогодба няма да отваря досие за Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле

Оставят ни на мира и за вятърните паркове в региона на Калиакра и Балчик

Българските управляващи показаха съжалението си, че не са подкрепени по градивен метод от неправителствените организации, само че приветстваха предлагането на Бюрото на Конвенцията за техническа работна среща, която да се организира в България през април с присъединяване на интернационалните специалисти с опит в построяването на устойчива линейна инфраструктура. Отбелязано е, че представянето на непознатия опит и положителни практики и оферти за това по какъв начин те могат да бъдат приложени в съответната обстановка, ще бъде още една опция за намиране на най-хубавото решение и механизми за запазване на богатото биологично многообразие в региона на Кресненското дефиле. Това ще показа и добра опция за градивен разговор с гражданското общество и локалните общности.

Българската делегация прикани рекомендациите на Конвенцията да бъдат използвани и да се търси баланс сред опазването на дивата флора и фауна и гарантирането на живота, здравето и благосъстоянието на хората. Тя подчертава и на обстоятелството, че рекомендациите би трябвало да бъдат в духа на Конвенцията, като тяхната съществена цел е да подкрепят страните при осъществяване на техните отговорности по удобен метод, а не да се намесват в суверенитета им.

Постоянният комитет предизвиква напъните на българските управляващи, само че приканва за по-активно съдействие с неправителствените организации.
 Еколози на митинг срещу отпушването на строителството на Автомагистрала
Еколози на митинг срещу отпушването на строителството на Автомагистрала " Струма "

Настояват автомагистралата да бъде издигната напълно отвън Кресненското дефиле
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР