Постоянните представители на страните от ЕС са постигнали споразумение за

...
Постоянните представители на страните от ЕС са постигнали споразумение за
Коментари Харесай

ЕС се споразумя за осмия пакет санкции срещу Русия, въвежда се ценови таван върху петрола

Постоянните представители на страните от Европейски Съюз са постигнали съглашение за осмия пакет от наказания против Русия, в това число ограничение на цените на съветския нефт. Това заяви вестник Politico, базирайки се на свои източници.

Според тях окончателният вид на плана ще бъде утвърден през днешния ден. В същото време към момента не е взето решение за действителната цена или ценови диапазон по ограниченията за петрола от Руската федерация.

Освен това новият пакет планува ограничения против съветската стоманодобивна промишленост. Той също по този начин не разрешава на жителите на Европейски Съюз да заемат управителни длъжности в съветски държавни предприятия.

Както отбелязва вестникът, Малта, Гърция и Кипър, чиито танкери транспортират по-голямата част от съветския нефт, показаха угриженост по отношение на въздействието на рестриктивните мерки върху съветския нефт. Следователно, съгласно проектоверсията на документа, те са получили някои отстъпки.

Министрите на финансите от Г-7 оповестиха по-рано желанието си да вкарат таван на цените на съветския нефт. За задачата те желаят да основат необятна интернационална коалиция и да забранят даването на каквито и да било услуги за морски превоз на нефт от Руската федерация, в случай че той се продава на цена, по-висока от лимита, контрактуван от обединението, съобщи " Фокус ".

Вицепремиерът на Русия Александър Новак сподели пред кореспонденти на 1 септември, че Москва ще спре доставките на нефт и петролни артикули за страни, които решат да лимитират цената на петрола от Руската федерация. Както акцентира вицепремиерът, Русия няма да работи " на непазарни условия “. В същото време Новак назова " цялостен парадокс “ предложенията за налагане на ограничавания върху цената на съветския нефт.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР