Постоянните представители на страните-членки на ЕС одобриха четвърти пакет от

...
Постоянните представители на страните-членки на ЕС одобриха четвърти пакет от
Коментари Харесай

ЕС налага нови санкции срещу Русия, Абрамович е в списъка

Постоянните представители на страните-членки на Европейски Съюз утвърдиха четвърти пакет от наказания против Русия против лица и компании, свързани с съветската експанзия в Украйна, оповестява в Туитър френското председателство на Европейски Съюз. Мерките, които са съгласувани с интернационалните сътрудници, са ориентирани и към разнообразни браншове на стопанската система, съобщи БНР.

От френското председателство прецизират, че посланиците са одобрили декларация на Световната комерсиална организация за съветската експанзия, която допуска заледяване на статута на най-облагодетелствана нация на Русия, както и на разглеждането на кандидатурата на Беларус за участие в организацията.

По данни на Франс пресn в новия лист попада и олигархът Роман Абрамович.

В петък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че с новия санкционен пакет съветските компании повече няма да бъдат третирани с привилегии в стопанските системи на Европейски Съюз.

Тя сподели още, че ще се работи за заледяване на участието на Русия в Международния валутен фонд и Световната банка, а също ще има гаранции, че тя няма да получава заеми и други облаги от тези финансови институции. Мерките ще влязат в действие след публикуването им в формалния вестник на Европейски Съюз.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР