Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, заседават тази седмица

...
Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, заседават тази седмица
Коментари Харесай

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен заседават днес и утре

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, заседават тази седмица в два следващи дни - през днешния ден и на следващия ден /26 и 27 септември/. Заседанията се организират в Заседателната зала на Община Плевен по авансово направен график.

26 СЕПТЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Днес заседават пет от непрекъснатите комисии - ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията ", ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Стопанска политика и превоз ", ПК по „ Бюджет и финансова политика " и ПК по „ Здравеопазване и обществена политика “.

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията " с ръководител Свилен Трифонов заседава през днешния ден от 13,00 ч. в Заседателната зала по дневен ред от пет точки. Комисията ще прегледа предложение за допълнение на общинската Наредба №5 за пожарната сигурност на територията на община Плевен (приета с Решение №713/29.08.2013 година на Общински съвет - Плевен), ще се запознае и с доклада за осъществяването на бюджета на Общината за интервала 01.01.2021 - 31.12.2021 година Съветниците ще прегледат и две оферти, постъпили от Национална агенция за приходите - Търговско дружество Велико Търново, офис Плевен - предложение за възлагане в благосъстоятелност на Община Плевен на неподвижен парцел и моторно транспортно средство - предмет на извършена трикратна обществена обмен без установяване на покупател, и второто -предложение за възлагане в благосъстоятелност на Община Плевен на 5 недвижими парцела - предмет на извършена трикратна обществена обмен без установяване на покупател, находящи се в землищата на селата Върбица, Николаево, Търнене и Къртожабене.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. по дневен ред от 12 точки. Съветниците ще се срещнат с доклада за осъществяване на бюджета на Общината за интервала 01.01.2021 - 31.12.2021 година, ще прегледат и предложение за изменение на Решение №265 от 30.07.2020 година на Общинския съвет, касаещо броя, предназначението и местонахождението на обособените типове общински жилища. Дневният ред включва и разискване на предложение за разглеждане и одобряване на лист на общинските жилища от фонд „ Жилища за продажба “, които да бъдат продадени на наематели, настанени в тях по административен ред и отговарящи на изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност и общинската Наредба №18, както и установяване на продажни цени на жилищата. Ще бъде прегледана и кореспонденция от кмета на Кметство Върбица за осъществяване на ремонтни действия на територията на обитаемото място.

ПК по „ Стопанска политика и превоз " с ръководител Христослав Михайлов е насрочила съвещанието си за през днешния ден от 15,00 ч. Комисията ще се запознае с доклада за осъществяване на Бюджет 2021 на Община Плевен и с постъпила кореспонденция по отношение на разписанието на новата линия на Тролей 19 в града.

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков ще заседава от 15,30 ч. Финансовата комисия също ще прегледа доклада за осъществяване на Бюджет 2021 на Община Плевен, ще разисква и: Предложение за разглеждане и одобряване на лист на общинските жилища от фонд „ Жилища за продажба “, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на съответните условия; Предложение за отдаване чартърен на част от парцел - обществена общинска благосъстоятелност, за инсталиране и потребление на телекомуникационно оборудване и съоръжение по проекта на с. Върбица; Прекратяване на съсобственост сред Община Плевен и частно лице върху застроен урегулиран аграрен парцел по проекта на с. Буковлък; Предложения за продажби на застроени общински недвижими парцели на притежателите на законно издигнати върху терените здания.

ПК по „ Здравеопазване и обществена политика “ с ръководител доцент доктор Евгения Бързашка заседава от 16,30 ч., като ще прегледа постъпилите досега преписки за финансово подкрепяне от жители на община Плевен с репродуктивни проблеми.

27 СЕПТЕМВРИ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават две от непрекъснатите комисии - ПК по „ Обществен ред и сигурност “ и ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие ".

ПК по „ Обществен ред и сигурност “ с ръководител Николай Маринов заседава от 13,00 ч. по две точки – разискване на предложение за допълнение на Наредба №5 за пожарната сигурност на територията на община Плевен и доклад за осъществяването на Бюджет 2021 на Общината.

ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие " с ръководител инж. Йордан Василев заседава във вторник от 14,00 ч. по дневен ред от 14 точки. На вниманието на съветниците ще стоят: Предложение за предоставяне на единодушие и установяване период за отдаване чартърен на поземлени парцели - частна общинска благосъстоятелност, находящи се в землището на гр. Плевен; Предложение за план за улична канализация и СКО за жилищна постройка на ул. „ Бунтовник “ в гр. Плевен; Предложения за одобрение на частични промени на Общия организационен проект на Плевен; Разрешаване изработването на план за Подробен организационен проект - Парцеларен план; други

Всички точки и преписки, включени в дневните редове на непрекъснатите комисии за м. септември, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец септември 2022 година -
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР