Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за

...
Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за
Коментари Харесай

Постоянните комисии в ОбС - Плевен заседават днес и утре

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за съвещания през днешния ден и на следващия ден /20 и 21 февруари/, в Заседателната зала в постройката на Община Плевен. Във всичките 10 комисии ще бъде показан доклада на кмета Георг Спартански за осъществяване на Програмата за ръководство за третата година от мандат 2019 - 2023 година Представянето на доклада пред Общинския съвет е в осъществяване на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.

Днес заседават шест от комисиите: ПК по " Култура, вероизповедания и интернационална активност ", ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие ", ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм ", ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “, ПК по " Обществен ред и сигурност " и ПК по „ Здравеопазване и обществена политика “.

20 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

ПК по " Култура, вероизповедания и интернационална активност " с ръководител Петя Василева заседава от 13,00 ч. по прелиминарен дневен ред от 5 точки. Комисията ще разисква предложение за Културен календар на Община Плевен за 2023 година. Календарът е създаден в четири раздела на база на обичайни и протоколни изяви на Общината и подадени поръчки от културни институти, креативен съюзи, читалища и дейци на културата на свободна процедура. Ще бъдат прегледани и оферти за осветление на фасада на емблематична постройка в Плевен и на постройка с публично значение по отношение на отбелязването на Световния ден на редките заболявания.

ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие " с ръководител инж. Йордан Василев заседава от 14,00 ч. по дневен ред от 18 оферти. Съветниците ще прегледат: споразумяване на имуществени връзки сред Община Плевен и юридическо лице; предложение за план за външно ел. зареждане на фотоволтаична електроцентрала за продажба на ел. сила на територията на с. Беглеж; частични промени на Общия организационен проект на Плевен за урегулирани поземлени парцели по проекта на града; оферти по отношение на позволения за разработване на планове за подробни устройствени проекти - проекти за застрояване за поземлени имоти; други

ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " с ръководител Йордан Грижов е насрочила съвещанието си за 15,00 ч. Дневният ред на комисията включва разискване доклада за осъществяване на Програмата за ръководство за третата година от мандат 2019 -2023 година, предложение за приемане на Календар за младежките действия на Община Плевен за настоящата година и разглеждане на предложение за Спортен календар на Общината за 2023 година.

ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ с ръководител Цветелин Горанов заседава от 16,00 ч. Съветниците ще се срещнат с разбор на потребностите от поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в община Плевен.

ПК по " Обществен ред и сигурност " с ръководител Николай Маринов заседава през днешния ден от 16,30 ч. На съвещанието ще бъде показан доклада на кмета на Община Плевен по отношение на осъществяването на Програмата за ръководство за третата година от мандат 2019 - 2023 година

ПК по „ Здравеопазване и обществена политика ” с ръководител доцент доктор Евгения Бързашка заседава от 17,00 ч. На съвещанието ще бъде прегледано предложение за осъществяване на инвестиция „ Създаване на профилиран среда за даване на услугата „ Дом за остарели хора “ с. Бохот “ по процедура посредством непосредствено даване на средства по стратегия за модернизиране на дълготрайната грижа от Националния проект за възобновяване и резистентност. Ще бъде разискван и разбор на потребностите от поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в общината. На вниманието на Здравната комисия ще стоят и постъпилите досега преписки за финансово подкрепяне на лица с репродуктивни проблеми.

21 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават четири комисии: ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията ", ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по " Стопанска политика и превоз " и ПК по „ Бюджет и финансова политика ".

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията " с ръководител Свилен Трифонов заседава от 13,00 ч. Комисията ще разиска даване безплатно на общински парцел за ръководство на Дом за медико - обществени грижи за деца в Плевен. Ще бъде прегледано и предложение за основаване на безплатно право на прилагане на Сдружение „ Конфедерация на труда Подкрепа “ за потребностите на Синдикалния районен съюз. Съветниците ще разискват още и основаване на безплатно право на прилагане на Сдружение „ Съюз на учените в България “ за потребностите на организацията им в Плевен и отдаване чартърен без търг или конкурс на „ Ученически отдих и спорт “ на неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, представляващ офис в административната постройка на ул. „ Димитър Константинов “ №23. Ще бъде прегледана и точка за даване безплатно за ръководство на Плевенска филхармония на неподвижен нежилищен парцел - обществена общинска благосъстоятелност с адрес: пл. „ Възраждане “ №4, гр. Плевен.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. по дневен ред от 19 точки. Сред тях са: доклад за осъществяване на Програмата за ръководство за третата година от мандат 2019 -2023 г.; доклад за положението на общинската благосъстоятелност и за резултатите от нейното ръководство и предписание през 2022 г.; предложение за Програма за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност за 2023 г.; предложение за осъществяване на Инвестиционната стратегия на Общината за настоящата година до приемане на бюджета на Община Плевен за 2023 г.; предложение за преустановяване на съсобственост сред Община Плевен и физическо лице; други

ПК по " Стопанска политика и превоз " с ръководител Христослав Михайлов заседава във вторник от 15,00 ч. Този месец комисията ще се запознае с годишните стратегии и настоящо финансово положение на общинските търговски сдружения. Ще бъде прегледан и механизъм за разпределение по критерии и индикатори на средства, предоставени от Централния бюджет за субсидиране на транспорт на пасажери по междуселищни автобусни линии в община Плевен. За разискване влиза и предложение за смяна в Тарифа на цени на транспортните документи за транспорт на пасажери от „ Тролейбусен превоз “ ЕООД.

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков ще заседава от 16,00 ч. по 20 оферти. Заседанието ще стартира с показване на годишните стратегии и настоящо финансово положение на общинските търговски сдружения. Дневният ред включва още: Обсъждане на заявки от кмета на с. Горталово по отношение на поправки и разчистване коритото на р. Чернялка; Отчет за положението на общинската благосъстоятелност и за резултатите от нейното ръководство и предписание през 2022 г.; Приемане на Програма за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност за настоящата година; Предложение за осъществяване на Инвестиционната стратегия на Община Плевен през 2023 година до приемане на бюджета на Община Плевен за 2023 година; други

Всички точки, включени в дневния ред на непрекъснатите комисии за м. Февруари, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец февруари 2023 година – https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-fevruari-2023-g

Редовното съвещание на Общински съвет - Плевен е планувано за 23 февруари (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 45 оферти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР