Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови на днешното си заседание

...
Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови на днешното си заседание
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста 25-годишния рецидивист, малтретирал братовчедка си в Цар Калоян

Постоянна мярка „ задържане под стража “ постанови на днешното си съвещание състав на Окръжния съд в Разград за 25-годишния Ниязи Якуб.

Той бе арестуван в сряда за обезчестяване и опит за ликвидиране на малолетна си братовчедка. Преди това мъжът опита да избяга и се укрива близо ден, което бе изтъкнато като претекст за непрекъснатото му задържане в ареста. Освен това, той е добре прочут на чиновниците на реда и на прокуратурата.

Осъждан е два пъти, като в единия от случаите също е изнасилил жена. Ако в този момент бъде приет за отговорен, го чака пожизнен затвор без право на подмяна.

Адвокатът на Якуб Юрий Йорданов съобщи, че той е признал виновността си. Ще бъде поискана и правосъдно психиатрична експертиза, с цел да се откри дали 25-годишният мъж е съзнавал какво прави.



Припомняме, че 17-годишното момиче беше открито в тежко положение в дома си в Цар Калоян. Във вторник вечерта тя е била изнасилена от братовчед си, след което той е отрязал пръстите на едната ѝ ръка и най-после е направил опит да я изгори, откакто я е залял със запалителна течност. Момичето неотложно е отведено и настанено в болница в Русе.

Все още съществува действителна заплаха за живота ѝ, има голям брой контузии и 1/3 изгаряния по тялото. Наложило се е да бъде ампутирана едната ѝ ръка и сега е в медикаментозна кома.

Автор: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР