Постоянен натиск и напрежение, насаждане на страх, принуда и притискане

...
Постоянен натиск и напрежение, насаждане на страх, принуда и притискане
Коментари Харесай

Напрежение в Майчин дом - медици излизат на протест пред МЗ

Постоянен напън и напрежение, втълпяване на боязън, насила и прилепяне от страна на управлението – това са аргументите през днешния ден медици от „ Майчин дом “ да излязат на митинг пред Министерството на здравеопазването.

Те се оплакват от тежката работна атмосфера, която насажда шефът на болничното заведение проф. Иван Костов, както и от, по думите им, грубото и унизително отношение, което той показва към личния състав на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване.

Протестът се провежда от профсъюз „ Защита “, а недоволството води началото си от момента, в който част от работещите в клиниката стартират да повдигат въпроси, свързани с организацията на работа, двойните стандарти при използването на закона и натиска върху част от тях да изоставен.

По думите им заканите за уволняване са непрекъснати, а в това време се назначават хора без опит, което слага под риск равнището на работата, живота и здравето на пациентите. По този причина протестиращите ще изискат от здравния министър да в профил шефа на „ Майчин дом ” проф. доктор Иван Костов.

Един от образците, който те дадоха, е с назначението на старшата акушерка на анестезиологичния блок, която по-късно за напълно малко време е преназначена като основна акушерка на болничното заведение без нужния стаж.

„ Нямаше и три месеца стаж, не различаваше милиграм и милилитър какво значи, беше назначена за основна акушерка на цялата болница, без претекст за това ”, уточни една от протестиращите пред Нова телевизия.

Друг фрапиращ съгласно тях образец е с новия шеф на Клиниката по анестезиология, който няма никакъв опит в акушерството, тъй като идва от ВМА

„ Анестезията в акушерството е доста характерна област, има тънкости, а той не я познава просто тъй като не е работил в такава конструкция “, споделят те.

Ръководството упреква за напрежението някогашния шеф на клиниката доктор Елена Георгиева, която три години е била завеждащ, само че в този момент е освободена с претекста, че не е хабилитирано лице.

Ръководството на болничното заведение счита, че тя е уредник на митингите, само че работещите в клиниката дават отговор, че същинската причина са нередностите, за които са алармирали неведнъж и ще изразят на глас недоволството си пред Министерство на здравеопазването, проведени от синдиката „ Защита “. Сред тях има експерти, работили десетилетия в най-голямата АГ болница у нас, както и специализанти, които в този момент стартират своя професионален път.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР