Постоянен Европейски екип за незабавно реагиране при компютърни инциденти (CERT-EU)

...
Постоянен Европейски екип за незабавно реагиране при компютърни инциденти (CERT-EU)
Коментари Харесай

ЕС създава единна служба „Антихакери“

Постоянен Европейски екип за неотложно реагиране при компютърни произшествия (CERT-EU) за институциите, органите и организациите на Европейски Съюз ще стартира да работи, въз основа на подписаното през вчерашния ден междуинституционално съглашение. Това решение е разследване от сполучливата работа на CERT-EU като профилирано звено през последните шест години. CERT-EU ускорява отбраната против хакерските атаки, които постоянно са ориентирани против институциите, организациите и органите на Европейски Съюз.

Българският комисар, отговарящ за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел разяснява: ``Сега всички органи на Европейски Съюз могат да разчитат на непрекъснат работещ екип по компютърна сигурност, който да им оказва помощ да реагират дейно на възходящия брой модерни кибернетични закани, които засягат и жителите. "

CERT-EU работи в тясно съдействие с вътрешните екипи за компютърна сигурност на европейските институции и поддържа връзка с необятна мрежа от екипи за неотложно реагиране при компютърни произшествия и компании, занимаващи се със сигурността на осведомителните системи във всички държави-членки, като обменя информация за заканите и методите на справяне с тях. То също си сътрудничи интензивно със свои сътрудници в НАТО и със звеното по хибридни закани на Европейската работа за външна активност (EEAS).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР