Постиженията на Голямата тройка в тениса са безбройно много и

...
Постиженията на Голямата тройка в тениса са безбройно много и
Коментари Харесай

Кирьос: Федерер вече няма как да бъде най-велик; сега ще е уязвим дори на трева

Постиженията на Голямата тройка в тениса са безбройно доста и всеки неин член би могъл да претендира, че е най-великият състезател в историята на спорта. През предишния сезон Новак Джокович завоюва цели три " мейджър " трофеи, до момента в който неотдавна Рафаел Надал се поздрави с рекордна 21-ва купа от Големия шлем и двамата образно демонстрираха по какъв начин към момента са надалеч от вероятно окачване на ракетата, тъй като все още имат всичко нужно, с цел да са в борбата за всеки огромен трофей.

Не по този начин обаче стоят нещата за последния от представителите на триото, а точно Роджър Федерер. Швейцарецът се подложи на серия от интервенции в региона на коляното и съвсем не е играл спортен тенис през последните две години, а датата му на завръщане към момента не е ясна. Проблемите на Маестрото са на път да сложат несвоевременен завършек на неговата дълголетна кариера, като неговият сътрудник Ник Кирьос също се причисли към недотам оптимистичните хипотези за бъдещето на 40-годишния деец в тениса и показа следното мнение в личния си подкаст:

" Роджър към този момент няма късмет да бъде посочен за най-велик в нашия спорт. Той изостава съществено в директните дуели против главните си противници, до момента в който Надал несъмнено може да бъде коронясан с въпросното название, в случай че завоюва 22-ри шампионат от Шлема. Честно казано не виждам по какъв начин Федерер би могъл да победи огромна част от другите момчета и ще е уязвим даже на трева " - приключи ексцентричният австралиец.

Източник: No Boundaries Podcast

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР