Постигнато е споразумение, според което ЕС ще прекрати напълно употребата

...
Постигнато е споразумение, според което ЕС ще прекрати напълно употребата
Коментари Харесай

Хладилниците с фреон скоро може да са забранени в ЕС

Постигнато е съглашение, съгласно което Европейски Съюз ще приключи изцяло използването на флуоровъглеводородни газове (HFC) като фреони и други до 2050 година

Европейският съюз реализира съглашение през днешния ден за понижаване на потреблението на супермощни парникови газове в хладилници и климатици, като част от по-широките проекти на Европейски Съюз за понижаване на нездравословните излъчвания, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Преговарящите от страните от Европейски Съюз и членовете на Европейския парламент реализираха съглашение по отношение на законодателство, съгласно което Европейски Съюз ще приключи изцяло използването на флуоровъглеводородни газове (HFC) като фреони и други до 2050 г. 

" Такива субстанции имат мощно негативно влияние върху екологичното здраве на нашата планета и би трябвало да бъдат отстранени последователно. Споразумението е значима стъпка към нашата обща цел за битка с изменението на климата ", сподели испанският министър на климата Тереса Рибера. 

Разговорите за това по какъв начин да се понижи използването в Европа на флуорсъдържащи газове - изкуствени газове, употребявани като хладилни сътрудници в термопомпи и хладилници, както и аерозоли и пяна - започнаха по-рано тази година. Сделката последователно ще докара до възбрана на продажбите на артикули, съдържащи такива субстанции, с разнообразни периоди за другите продукти; от 2035 година да вземем за пример ще се ползва цялостна възбрана за потреблението им в сплит климатици и термопомпи.

" Флуорсъдържащи газове са относително незнайни, само че имат голямо влияние върху климата. С днешното съглашение ние подсигуряваме, че бързо ще се отървем от тези супер парникови газове ", сподели нидерландският евродепутат Бас Айкхаут, водещият договарящ на Европейския парламент по законодателството. 

Все още е належащо публично утвърждение от болшинството законодатели и страни в Европейски Съюз, само че тази стъпка нормално е условност при авансово контрактувани покупко-продажби.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР