Постигнато е съгласие за съвместно отбелязване на цар Самуил, Свети

...
Постигнато е съгласие за съвместно отбелязване на цар Самуил, Свети
Коментари Харесай

Нова Македония: Ще честваме заедно с България цар Самуил, Свети Наум и Свети Климент

Постигнато е единодушие за взаимно отбелязване на цар Самуил, Свети Климент и Свети Наум. Това е станало на двудневна среща на взаимната комисия по исторически и просветителни въпроси сред Република Северна Македония и Република България, която завърши нощес в Скопие, оповестява вестник " Нова Македония ", представена от Българска телеграфна агенция.

След дълги диспути взаимната комисия реализира единодушие да даде рекомендация на държавните управления, че съществуват задоволително детайли за общо отбелязване на Св. Климент, Св. Наум и цар Самуил като мост за създаване на взаимни другарски връзки в духа на Договора за другарство и добросъседство, се споделя в известие на Института за национална история. На срещата била прегледана опцията за взаимно отбелязване на някои исторически персони, които са значими и за двете страни, а полемиката за учебниците по история бе отсрочена за идната среща.

Това бе четвъртата среща на общата комисия по исторически и просветителни въпроси, която бе образувана според Договора за добросъседство сред двете страни, отбелязва изданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР