Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 1,2 млрд.

...
Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 1,2 млрд.
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 1,2 млрд. лева за проекти на общините

Постигнатият по-добър недостиг ни даде опция да отделим 1,2 милиарда лв. в допълнение, по отношение на плануваните в бюджета тази година, за планове в общините. Това са средства, които всеки един ще може да усети съгласно това по какъв начин ще бъдат употребявани в съответната община. Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на днешното държавно съвещание.
 
" Не вярвайте на думи без причини, без значение от това кой ги споделя. Гледайте и оценявайте делата и действителните резултати. Само те имат значение. Ето един образец от през днешния ден – Министерството на финансите даде информация, че дефицитът за 2023 година е 2,2 %. Това е съвсем % под заложения в бюджета от 3 % и три пъти под апокалиптичните 6 % до 7 %, с които обществото беше плашено месеци наред. Поздравления на министъра на финансите и неговия екип ", сподели министър-председателят Денков пред министрите от кабинета.
 
Той пожела " по-здрава, по-мирна и по-богата " 2024 година. " Като държавно управление ще продължим да работим за повишение на приходите, понижаване на неравенствата, привличане на вложителите и възстановяване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и изискванията за бизнеса ", увери министър-председателят.
 
" Ще продължим да работим за резултати, които трансформират България към по-добро. Изисква се още време, с цел да ги усети всеки в всекидневието си, само че сме на прав път. Хората стартират да го схващат. Нека гледаме с убеденост към 2024 година, тъй като имаме учредения за това ", добави още министър председателят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР