Постигнат е консенсус по Закона за хората с увреждания и

...
Постигнат е консенсус по Закона за хората с увреждания и
Коментари Харесай

Постигнат е консенсус по Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ

Постигнат е консенсус по Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ
Постигнат е консенсус по Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ, разгласи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Стоянова, дружно с ръководителя на обществената комисията Хасан Адемов организираха среща с представители на протестиращите майки на деца с увреждания от самодейността „ Системата ни убива “ и омбудсмана Мая Манолова. На нея са били детайлно разисквани финалните текстове на двата законопроекта, които на следващия ден ще бъдат подложени на второ четене от отрасловата парламентарна комисия.

„ Всички текстове са изчистени. Нямаме повече разлики. Окончателните разновидности на отчета са факт “, увери Стоянова.

След като бъдат гласувани в комисия, в първия пленарен ден на идната седмица текстовете влизат за второ четене и в зала.

„ Наслушахме се на доста обещания. Аз персонално ще си отдъхна, когато видя дефинитивно признатия закон, само че днешната среща беше стъпка в тази посока “, акцентира от своя страна омбудсманът Мая Манолова.

На срещата протестиращите майки са получили заричане, че всяко дете ще получи нужните часове грижа от персонален помощник, напълно съгласно самостоятелните му потребности. „ Няма да има отвод от кметовете, че няма пари. Няма да има листа на чакащите. Всичко ще съгласно самостоятелната оценка. Това е нашата битка от 2014 година до момента “, съобщи Вера Иванова, майка от „ Системата ни убива “.

Парламентът към този момент утвърди бюджета на Министерството на труда и обществената политика, където са включени 150 млн. лева повече по отношение на актуалната година и то ще разполага общо с 462 млн. лева за политики за хората с увреждания.

До окончателното приемане на двата закона обаче, протестният палактов лагер на майките пред Народното събрание продължава. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР