Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството, да се изготви програма

...
Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството, да се изготви програма
Коментари Харесай

Асен Василев сигурен, че ще състави кабинет, за ИТН вратата е затворена

Постигнахме единодушие по целите на държавното управление, да се изготви стратегия от специалистите и която да бъде призната на политическо равнище и която да залегне с ясни и съответни периоди и задължения какво се случва до края на годината като промени и действия. Това разгласи вицепремиерът и финансов министър в оставка, само че и претендент за предстоящ министър председател Асен Василев след срещата на Политическа партия с Българска социалистическа партия за сформиране на нов кабинет.

Василев мощно има вяра, че дружно с съдружните сътрудници на Политическа партия - Българска социалистическа партия и " Демократична България " ще съумеят да създадат държавно управление, което ще продължи да работи за ползите на България.

Той посочи, че на следващия ден ще се организира среща за сформиране на държавно управление с самостоятелните депутати . Все още се прецизира в какъв брой часа ще бъде тя.

Асен Василев добави, че за Слави Трифонов и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ е затворена вратата за договарянията за сформиране на държавно управление с Политическа партия. Въпросът е дали депутатите ще вземат сами решенията или някои ще им каже нещо от " диванчето ", посочи Василев.

Вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова съобщи, че на срещата с Политическа партия отчела положителното, което е реализирано от държавното управление за 6 месеца. Дадохме си ясна сметка и за слабостите, които проявихме - без ясна стратегия и периоди по кое време да се изготви. В новата стратегия на възможното бъдещо държавно управление ще залегнат тематики като опазване на здравето, обществена политика, обучение и стопанска система.

Друга уязвимост, която регистрира Нинова на обединението и неточности в връзката. Затова ще бъде препоръчан нов метод на взимане на решения с създаване на секретариат. Уверени сме, че общото, което ни събира, положителното, което свършихме може да продължи с ясна, съответна и амбициозна стратегия както по средствата от Плана за възобновяване, подготовка за бюджет за 2023 година и дълготрайни планове за другите браншове и смяна на остарелият модел на ръководство, сподели Нинова.

Третата тематика, която разискали Политическа партия и Българска социалистическа партия била. Нинова прикани дипломатите на България и Русия да работят като същински дипломати, да не се стигне до закриване на посолството на Русия в България и да не се стигне до разкъсване на дипломатическите връзки сред двете страни.

Финансовият министър в оставка Асен Василев обаче добави, че най-вероятно няма да бъде анулирана нотата за изговането на съветските дипломати от България. Той не знае дали в миналото в историята се е случвало такава анулация.

Нинова посочи, че тематиките министерства, ресори и претенденти за министри ще останат на втория стадий от срещи.
 С Асен Василев кабинет ще има!
С Асен Василев кабинет ще има!

Сменяме министър-председателя, само че политиката не се трансформира. Това е главното обръщение, излъчено от " Продължаваме промяната " вчера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР