Постигнахме договорености с Централната избирателна комисия и се осигурява охрана

...
Постигнахме договорености с Централната избирателна комисия и се осигурява охрана
Коментари Харесай

Марияна Николова: Осигурена е охрана на машините за гласуване

Постигнахме договорености с Централната изборна комисия и се обезпечава защита на склада, в който се съхраняват машините за вота. От през вчерашния ден коли на жандармерията обезпечават отбраната, с цел да няма никаква операция. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването на Българска национална телевизия " Деня стартира с Георги Любенов ". Вицепремиерът бе безапелационна, че се работи интензивно, с цел да бъде обезпечен неутрален и почтен избор.

Тези избори са характерни и комплицирани, тъй като сме в изискванията на епидемиологична конюнктура, организацията към този момент е почнала, само че има елементи, които би трябвало да бъдат изяснени, изясни министърът. И посочи, че към този момент са извършени доста срещи с способените институции, които имат ангажимент, а диалозите ще продължат и отсега нататък. С предлагането на премиера и неговото гласоподаване от Министерския съвет цялата организационно- техническа работа е предоставена на мен, а министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов би трябвало да издаде здравния протокол, който да е координиран с основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Имам ангажимент от името на държавното управление да обезпечим законността на този избор, акцентира министър Николова.

Относно развиването на туризма министърът заяви, че към този момент има резервации за Великденските празници, които са временен интервал преди началото на лятото. Тя осведоми още, че се създават и инструкции за работа на летните курорти по образеца на разпоредбите, които се сътвориха за зимния сезон. Следим и поръчките за реализация на полети на летищата в Бургас и Варна, които са входната врата на летния ни туризъм, разяснява вицепремиерът.

Думата за 2021 е рестарт и имам вяра, че с всеобщата имунизация и спазването на ограниченията това ще случи и то допустимо по-скоро, изрази очаквания министър Николова. И добави, че е от извънредно значение хората заети в туризма да бъдат имунизирани предпочитано преди началото на летния сезон. По думите ѝ вероятният старт на лятото е след 24 май.

Вицепремиерът уточни още, че двустранните договорености, като тези сред Израел и Гърция е процедура, която към този момент се разисква и у нас. Подобни начинания ще внесат успокоение във връзка с пътуванията, добави още тя. По думите й към сегашния миг хотелиери и ресторантьори ловко се възползва от мярката 60/40.

Разчитаме в действителност заведенията за хранене да стартират да работят на 1 март, сподели министърът. По думите й там могат да се съблюдават разпоредбите, които здравните управляващи са утвърдили. Категорична съм, че те би трябвало прецизно да се следват, с цел да се подсигурява сигурността на посетителите, съобщи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР