Постигнах това, което мислех, че ще ме радва, но се

...
Постигнах това, което мислех, че ще ме радва, но се
Коментари Харесай

Предприемач: Писна ми! Зарязах доходоносния си бизнес и реших да хвана гората

" Постигнах това, което мислех, че ще ме радва, само че се оказа, че не ми носи благополучие. Загубих си съня. Нямах време за околните. Винаги бях раздразнителен ".

Така стартира историята на предприемача от Асеновград Андон Батуров, който взема решение да изостави доходоносното си занятие и " да хване гората ".

" Планината ме промени радикално ", регистрира той с днешна дата, откакто е заживял в Родопите, където се занимава със селски туризъм и провежда училищен лагери.

" Занимавах се с много рентабилен бизнес. Ако някой ми беше споделил, че след 5 години ще съм в село с петима поданици и ще поддържам връзка с животни, в никакъв случай нямаше да му допускам ".

Едно време родопските махали са ги правили съгласно това къде е слънчево, описа той в предаването " Преди всички " по БНР.

При огледа на къщата в село Здравец му прави усещане също и неповторимата панорама. Затова Батуров преглъща продънването на дюшемето й, когато пристъпва прага. 

" Щях да падна на долния етаж. Ударих се хубаво, но одобрих, че може би това ми е на шанс. Реших да стегна къщата. Тя беше цялостна съборетина ". 

След това обаче взима решение да я продаде. 

" Оказа се, че един ден преди договорката покривът се е срутил. Купувачът се отхвърли ".

Андон Батуров обаче не се отхвърля от проектите си още веднъж да я пусне за продажба. 

" Отивам да сложа прозорците, само че не мога да го направя самичък. Бай Марин видял, че свети къщата и пристигна. Попита ме дали това е края на нашето другарство. " Разделяме ли се? " Какво да му кажа? Човекът е възрастен, няма деца, единствено с жена му живеят в махалата. И крещя: " Как, бе бай Марине! Няма да се разделяме! Ще остана тук ".

Оказва се, че запазването на къщата е било добър метод. 

" По едно време ми писна и взех решение, че напълно изоставям бизнеса. Стоях си в къщичката към месец. Главата ми се избистри, а другояче ме болеше всеки ден. Палих си камината и с часове гледах огъня ". 

Андон Батуров остава да живее в селото, само че стартира да премисля и опциите за някакво занятие.

" Бях си купил коне. Реших да направя конна база. Бизнесът потегли много бързо. Взех и едно западнало хотелче, което имаше в центъра на селото. Сега разширяваме, направихме спортни зали, въжени паркове ". 

Голям е и ползата към детските лагери, които се организират в ранчо " Диви Родопи ". 

" Видях, че бъдещето е в децата. Държа доста на дисциплината и морала. Слагаме табели, вършим си еко пътеки, има и игри и занимания, само че първоначално е дисциплината. При нас нямат телефони, нямат кабелна телевизия ". 

Съпругата му води заниманията за девойките. За тях програмата е по-умерена - имат национални танци, изобразяване, описа Батуров, който преподава и бокс на момчетата. 

" Всички неща, които върша, са и със свободен достъп, тъй като доста постоянно идват родители, които не могат да си разрешат някои неща ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР