постигна успех с 2:0 над Рома в мач от четвъртфиналите

...
постигна успех с 2:0 над Рома в мач от четвъртфиналите
Коментари Харесай

Солиден Интер порази Рома и е напред за Купата на Италия

реализира триумф с 2:0 над Рома в мач от четвъртфиналите за Купата на Италия и напълно резонно първенецът на Италия продължи към полуфиналната фаза от турнирната конкуренция на Ботуша.
Един Джеко откри резултата за „ нерадзурите “ след две две минути игра, откакто засече подаване от Иван Перишич, а магнетичен гол на Алексис Санчес в 68-ата минута постави точка на разногласието в 68-ата минута. Хората на Жозе Моуриньо би трябвало да съжаляват, че най-малко не означиха гол на „ Джузепе Меаца “, защото „ джалоросите “ на два пъти удариха гредите на „ нерадзурите “, само че римляните по този начин и не означиха попадение.
Миланският клуб стартира солидно срещата и откриха резултата след три минути игра. Тогава крилото Перишич бе изведено вляво, след което последва елегантен пас за Джеко, който откри – 1:0.
Четири по-късно Скриниар пък засече с глава след корнер, но стражът на Рома се намеси и отрази, а при последвалия опит на Джеко топката още веднъж бе уловена.
Гостите от столицата на Италия въпреки всичко се поокопитиха и започнаха да играят по-агресивно. След четвърт час арменецът Мхитарян видя Ейбрахам, само че ударът на англичанина бе отразен от Ханданович, а след рикошет от Д`Амброзио топката докачи гредата на миланците.
Секунди по-късно пък Николо Дзаниоло бе изведен с чудесно подаване от Ейбрахам, но още веднъж стражът на Интер се прояви. В 24-ата Джеко имаше опция да удвои актива на „ нерадзурите “ в срещата, само че опитът бе неакуратен.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Второто полувреме стартира в относително " безшумно " движение, само че в 69-ата минута Интер материализира цялостното си предимство в срещата с попадение. Тогава Алексис Санчес от близко се възползва от неправилност в играта на " джалоросите " и удвои актива на Интер след зрелищен изстрел от повече от 20 метра разстояние - 2:0. Моуриньо реагира с двойна промяна, като пусна в игра Лоренцо Пелегрини и Бриан Кристанте.
Малко след втория позволен гол Рома имаше великолепен късмет да понижи пасива си, само че опитът на Ейбрахам с глава срещна гредата на Ханданович, който за следващ път през сезона закъсня с дейностите си, само че не позволи гол.


ИНТЕР МИЛАНО: Ханданович – Д`Амброзио, Скриниар, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Джеко, Алексис
РОМА : Патрисио – Мансини, Смолинг, Ибаньес, Карсдорп – Серджио Оливейра, Верету, Вина, Мхитарян, Дзаниоло, Ейбрахам
ПРЕДИ МАЧА
В италианското състезание " нерадзурите " не бяха губили мач от октомври предходната година, само че преди няколко дни те бяха разтърсени след проваляне в дербито на Милано. Тимът на Симоне Индзаги отстъпи с 1:2 на Милан, което беше едвам втората им загуба през сегашния сезон. Въпреки това, те са водачи в Серия А, въпреки и единствено с точка преднина пред Наполи и " росонерите ".
При Рома нещата напълно не стоят по този начин - в 24 изиграни мача завоюваха единствено 39 точки. Те заемат едвам седмото място в класирането. Тимът редува положителни представяния с провали, а против противниците за място в евротурнирите търпи най-често неудачи.
Последната среща сред тези два отбора приключи с тежка загуба за " вълците " с 0:3.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР