Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани цели за

...
Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани цели за
Коментари Харесай

Борисов пред ООН хвали българското европредседателство

Постигането на универсалните по темперамент, само че тясно взаимосвързани цели за стабилно развиване, заложени в План 2030, са ключът към посрещането на актуалните световни провокации. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на Срещата на върха за мира „ Нелсън Мандела “ в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Пред участниците в срещата Бойко Борисов се похвали с българското европредседателство. „ Гордеем се, че в този интервал беше признат мандатът на Европейския съюз за започване на договаряния за подписване на ново съглашение за партньорство със 79 страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел съвременно и динамично партньорство с тези страни, като значим инструмент за справяне с световните провокации – от битката с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия напредък за всички “, акцентира Борисов.

По време на изявлението си българският министър-председател прикани за унищожаване на насилието поради полова, религиозна и етническа принадлежност в Африка и в целия свят. Борисов се разгласи и за овластяването на дамите и на младежите, които са бъдещето на света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР